Yandex Metrica

Sitede Ara

F-16'ların korkulu rüyası! Dev teslimat tamamlandı: Artık hiç bir şansları kalmadı!

F-16'ların korkulu rüyası! Dev teslimat tamamlandı: Artık hiç bir şansları kalmadı!

Moskova yönetimi, Ukrayna'ya teslim edilecek F-16'ları avlamak için en yeni MiG-31BM savaş uçaklarını, Ukrayna'dan hızlı davranarak ordu envanterine eklemeyi başardı. F-16'ların kabusu olarak bilinen MiG-31'ler, Kiev yönetimini kara kara düşündürüyor.  

Dünya

18.07.2024, 12:42

Ukrayna'ya teslim edilecek dev F-16 filosu için Rus cephesi harekete geçti. F-16'ları avlamak için Rus hükümeti, United Aircraft Corparation (UAC) şirketinden modernize edilmiş Mig-31 savaş uçaklarını satın alarak ordusunun gücüne güç kattı.

UAC, F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya teslimatı öncesinde Rusya Savunma Bakanlığı'na yükseltilmiş ve modernize edilmiş MiG-31 savaş uçaklarını teslim ettiğini duyurdu. Dev siparişte yer alan MiG-31'lerin, modern savaşta gerekli olan yüksek muharebe özelliklerine ve yeteneklerine sahip olduğu açıklanarak başta Ukrayna ve destekçilerine gözdağı verildi.

Rusya'nın Ukrayna topraklarına yönelik son saldırılarında Kinzhal hipersonik füzesinin yoğun bir şekilde kullanıldığı askeri uzmanlar tarafından belirtildi. Rus hükümeti, Kinzhal aerobalistik füzesini taşımak için MiG-31 Foxhound filosunu genişletmek istiyor.

MiG-31BM

Onlarca F-35'i havaya uçuracaklar! Avrupa'daki ABD üslerinde kırmızı alarm! Sabotaj planı devrede Onlarca F-35'i havaya uçuracaklar! Avrupa'daki ABD üslerinde kırmızı alarm! Sabotaj... Haberi Görüntüle

RUSYA, DONANMASINI GÜÇLENDİRİYOR

2023 verilerinde Rusya'nın üç MiG-31BM filosu, yaklaşık 90 aktif savaş uçağının olduğu biliniyordu. Bu son teknoloji savaş uçaklarından kaç tanesinin gerçekten Rusya'nın envanterinde olduğu belli değil çünkü UAC, Rusya Savunma Bakanlığı'na kaç tane MiG-31BM verildiğini gizli tuttu.

Rus donanmasında bulunan MiG-31BM'lere ek olarak MiG-31 önleyicilerin eklenmesi, Rusya'nın F-16'lara karşı potansiyel savaş kabiliyetini önemli derecede artırabilir. MiG-31'ler devam eden Rusya-Ukrayna savaşında konuşlandırılan diğer tüm avcı uçaklarından çok daha iyi bir performans sergileyerek gücünü çoktan ispatladı.

UAC'ın Rusya'ya MiG-31'lerin modernize edilmiş halini Ukrayna'ya teslim edilmesi beklenen F-16'lardan önce teslim etmesi son derece kritik önem taşıyor. Rus cephesi, F-16'lar teslim edilmeden önce MiG-31'leri bölgede konumlandırabilir ve F-16'lara karşı üstünlük sağlayabilir.

F-16 Fighting Falcon

ABD kampüslerinde Gazze yangını! Okullar açıldı protestolar kaldığı yerden başladı: Polisten öğrencilere sert müdahale ABD kampüslerinde Gazze yangını! Okullar açıldı protestolar kaldığı yerden başladı:... Haberi Görüntüle

F-16'LARIN ŞANSI MiG-31BM'LERE KARŞI NEREDEYSE SIFIR

ABD Başkanı Blinken, Ukrayna'ya teslim edilecek F-16'ların Rusya'ya karşı son derece güç kazandıracağını düşünürken askeri uzmanlar, F-16'ların 16'ların Ukrayna'nın savunma ve saldırı kabiliyetlerini güçlendireceğini ancak Ukrayna Hava Kuvvetleri için sihirli bir değnek olmayacağını ve MiG-31 savaş uçakları da dahil olmak üzere Rusya'nın savaş uçakları karşısında yetersiz kalacağını öngörüyor.

Hindistan Hava Kuvvetleri'nden emekli Anil Chopra ise, 'Bu Blok 20 MLU F-16 MLU savaş uçakları Ukrayna MiG-29'larından daha iyi değil. MiG-31'leri geri püskürtmeleri gerekiyorsa, modern radar, aviyonik ve uzun menzilli AIM-120 havadan havaya füzelerle (180 km menzil) yükseltilmeleri gerekecektir.' öngörüsünde bulunuyor.

Rusya, MiG-31 avcı uçakları (MiG-31BM varyantı dahil) ve son derece uzun menzilli R-37M füzesinin ölümcül kombinasyonunu, Ukrayna'da bunu yapamamasına rağmen bir miktar hava üstünlüğü sağlamak için kullandı. MiG-31 uçaklarının, çoğunlukla uzun menzilli R-37'yi kullanarak, stand-off saldırılarında birkaç Ukrayna uçağını düşürdüğü bildirildi.

Almanya'da İslam karşıtı propaganda: Tepki sonrası geri adım attılar Almanya'da İslam karşıtı propaganda: Tepki sonrası geri adım attılar Haberi Görüntüle

F-16 AVCISI: MiG-31

1970'li yıllarda MiG-25 'Foxbat''ın yerini almak üzere üretilen MiG-31 'Foxhound', daha yavaş fakat çok yüksek derecede daha yüksek savaş kabiliyetine ve artırılmış otonomiye sahiptir.

MiG-31BM varyantının tanıtılmasıyla, başlangıçta Soğuk Savaş tiyatrosu için tasarlanan MiG-31, birincil rolü olan önleme konusunda iyileştirmeler gördü ve uzun menzilli bir saldırı uçağı olarak yeni uygulamalar buldu. MiG-31'ler yakın savaş için geliştirilmedi ve dönüş performansı bu sebepten dolayı zayıftır. Fakat aşağı bakma ve vurma kabiliyetine sahip harika bir platformdur ve aynı anda birden fazla hedefi eşzamanlı olarak takip edebilir.

Çok amaçlı MiG-31BM kapsamlı bir modifikasyondan geçti. Yükseltme, uçuş sırasında yakıt ikmali, yeni bir aşamalı dizi radarı ve ağ merkezli savaş kontrolünü barındırıyor. Ek olarak daha güçlü bir gövde sayesinde hizmet ömrü 2 bin 500 saatten 3 bin 500 saate çıkarıldı.

MiG-31BM'nin yeni radar kompleksi bir seferde 24 hava hedefini izleyebiliyor ve bunlardan altısı aynı anda R-33S füzeleri tarafından vurulabiliyor. Radarın aktif radar karıştırma sırasında bile iyi çalıştığı bildiriliyor. MiG-31BM havadan karaya, havadan gemiye ve anti-radar füzeleri kullanabildiği için çok amaçlı kabiliyete sahiptir. MiG-29SMT ile aynı aviyonikleri paylaşır ve bir yakıt ikmal sondası ile donatılmıştır.

MiG-31BM muharebe hava devriyelerinin Ukrayna saldırı uçakları ve avcı uçaklarına karşı oldukça etkili olduğu kanıtlanmıştır. MiG-31BM uçaklarının, çoğunlukla uzun menzilli R-37M havadan havaya füzesini kullanarak birkaç Ukrayna uçağını düşürdüğü bildirildi. MiG-31'ler Ukrayna'nın avcı uçakları menzil, hız ya da irtifadan yoksun olduğu için neredeyse hiç karşı koymadan çalışabilmişlerdir.

Habere Tepki Ver

3

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading