Yandex Metrica

Sitede Ara

F-35 ve F-22'nin replikaları vuruldu! Çin'in ABD planı tıkır tıkır işliyor!

F-35 ve F-22'nin replikaları vuruldu! Çin'in ABD planı tıkır tıkır işliyor!

Çin, ABD ile olası bir çatışmaya hazırlanmak için ciddi adımlar atıyor. Son olarak Halk Kurtuluş Ordusu (PLA), F-35 Lightning II ve F-22 Raptors gibi ABD'nin ön cephe savaş uçaklarının maketlerini havaya uçurdu.

Dünya

12.07.2024, 16:33

Sahte hedeflerin Alaska, Guam veya Hawaii Hava Kuvvetleri üslerine saldırmayı hedefleyebileceğini düşünen uzmanlar, Alaska'nın F-22 gizli savaş uçaklarının merkezi olması nedeniyle en önemli yer olarak algılandığını düşünüyor.

Son uydu görüntüleri, Çin'in Amerikan savaş uçaklarının küçültülmüş modellerini yok etmek için hassas vuruş tatbikatları yaptığını ortaya koydu. Uydu görüntüleri, Çin saldırısının ardından olduğu anlaşılan uzun bir pistin bir ucunda konumlandırılmış kömürleşmiş F-35'leri ve F-22'leri gösterdi.

Google Earth tarafından 29 Mayıs'ta çekildiği bildirilen görüntüler, ABD gizli savaş uçaklarını ve minyatür bir uçak gemisini taklit eden 20'den fazla jet ölçekli modelini gösteriyor. Bazı askeri blog yazarları ve sosyal medyadaki açık kaynaklı istihbarat hesapları, bu fotoğrafların konumunun Taklamakan Çölü'ndeki Qakilik olduğunu öne sürdü.

Çin, Sincan eyaletindeki Taklamakan çölünde düzenli olarak tatbikatlar yapıyor. Hedef menzil kompleksinde birkaç askeri test sahası bulunuyor. Üç yıl önce, uydu görüntüleme şirketi Maxar tarafından USNI News'e sağlanan fotoğraflar, Çin'in bir ABD Ford sınıfı uçak gemisi ve iki arleingh Burke sınıfı muhrip modeli inşa ettiğini ortaya koydu. 

Benzer şekilde Sinca'da ABD'nin beşinci nesil gizli uçak modellerinin varlığı uzmanların PLA'nın havalanmadan önce onları yok etmeyi provo ettiği sonucuna varmasına yol açtı. Bu Çin'in önleyici saldırılar düzenleme ve bir çatışma tetiklenirse USAF'nin en iyi avcı uçaklarını ortadan kaldırma stratejisini açıkça gösteriyor.

Tek fotoğraf korkutmaya yetti! Pirireis, Yunan basınında gündem oldu! Tek fotoğraf korkutmaya yetti! Pirireis, Yunan basınında gündem oldu! Haberi Görüntüle

DRAGON JETLERİ GÖZDAĞI VERDİ

Bu gelişme, hem F-22 hem de F-35 gizli uçaklarının, Indo-Pasifik'te Çin'e karşı olası bir çatışmada ABD Hava Kuvvetleri'nin (USAF) tercih ettiği savaş uçakları olduğuna inanıldığı için önemlidir. Uzmanlar, bu gizli uçakların, saldırılar gerçekleştirmek için gelişmiş bir Anti-Erişim/Alan Reddi (A2/AD) sistemiyle korunan Çin hava sahasına sızabileceğine inanıyor.

Yakın zamanda yayınlanan raporda ABD'nin Hint-Pasifik müttefiklerinin şu anda topladığı F-35 Lightning II'nin bölgesel bir çatışmada Çin'e karşı nasıl konuşlandırılacağını açıkladı. F-35'in son derece uyarlanabilir olduğuna ve özellikle büyük sayılarda konuşlandırılabildiği için Çin PLA'sı için önemli bir tehdit oluşturduğuna inanılıyor.

Fakat F-22 Raptor sayıca az olmasına rağmen, hesaba katılması gereken bir güçtür ve USAF tarafından dünyadaki en gelişmiş gizli uçak olarak öngörülmüştür. Aslında F-22 Raptor'ların oluşturduğu tehdit, Çinli askeri analistler ve devletin sahip olduğu medya tarafından birçok kez kabul edilmiştir. 

ABD Hava Kuvvetleri, Mart 2024'te Raptor'larını Japonya'nın Kadena Hava Üssü'ne konuşlandırdı. Buna karşılık Çin, J-20 Mighty Dragon gizli jetlerini Kadena'dan 600 mil uzakta bulunan bir hava üssüne konuşlandırarak rakiplerine açık bir mesaj gönderdi. 

Son birkaç yıldır Çin, F-22 Raptor ile karşılaştırıldığında askeri teknolojisini değerlendirmeye artan bir ilgi gösterdi. Çin'in, son teknoloji kuantum radar sistemlerinden yerden havaya hipersonik füzelere kadar uzanan askeri yenilikleri, sıklıkla F-22'nin yetenekleriyle karşılaştırıldı.

Yunan keşiş Paisius'un Ayasofya kehaneti Atina medyasına umut oldu Yunan keşiş Paisius'un Ayasofya kehaneti Atina medyasına umut oldu Haberi Görüntüle

EN CİDDİ TEHDİT F-22 RAPTOR

Birçok Çinli analist, F-22 Raptor'ları PLA için en büyük tehdit olarak görüyor. Bu çift motorlu, süper gizli savaşçılar, radarları onları tespit etmeden önce kritik Çin askeri altyapısını bombalayabilir. Bu ayrıca Çinlilerin Raptor'ları 'uyurken' yok etmeyi tercih edebileceği anlamına da gelebilir.

Hong Kong merkezli askeri yorumcu Leung Kwok-leung, South China Morning Post'un aktardığına göre böyle bir teori ortaya attı. Leung, görüntülerin çoğu F-22 Raptor'ın konuşlandırıldığı Alaska'ya olası bir saldırıyı ima ettiğini söyledi.

Leung, "Alaska ayrıca ABD'deki en önemli ulusal füze savunma sisteminin üssüdür. Geçtiğimiz yıl, Çin'in sözde casus balonunu düşürmek için bir F-22 kullanıldı, bu da F-22'nin füze savunma sistemi görevini de üstlendiğini gösteriyor" dedi.

Alaska'nın stratejik konumu onu hayati bir ABD askeri karakolu haline getirir. Pasifik ve Arktik bölgelerinin kavşağında yer alan bu bölge, her iki okyanus üzerinde de benzeri görülmemiş erişim ve gözetleme yetenekleri sunar. Hayati coğrafi konumu, USAF'ın düşman savaş uçaklarını engellemek için avcı uçaklarını hızla harekete geçirmesine olanak tanır.

Alaska Hava Kuvvetleri Üssü, F-22 Raptor'lara ev sahipliği yaparak ABD ve Kanada'yı (NORAD komutası altında) savunuyor ve küresel güvenliğe önemli katkıda bulunuyor.

Piri Reis dünya medyasında! ABD basını Türkiye'nin deniz gücünü analiz etti: Bir sonraki denizaltı güç merkezi olabilir Piri Reis dünya medyasında! ABD basını Türkiye'nin deniz gücünü analiz... Haberi Görüntüle

ABD UÇAKLARININ REPLİKALARI VURULDU

USAF, rakiplerine karşı bir güç gösterisi ve onlara güç yansıtma çabası olarak sık sık F-22 Raptor'ı konuşlandırır. 2019'da Alaska'daki Joint Base Elmendorf-Richardson'da düzenlenen Polar Force tatbikatı sırasında ABD Hava Kuvvetleri, 24 F-22 Raptor'ın yer aldığı bir "fil yürüyüşü" gerçekleştirdi.

Hizmete girdiğinden beri hiçbir zaman çatışmaya girmemiş olmasına rağmen, USAF geçen yıl kıta Amerika Birleşik Devletleri üzerinde uçan bir Çin gözetleme balonunu düşürmek için F-22 Raptor'ı seçti. Bir Raptor'ın füze ateşleyip bir hedefi vurması ilk kezdi, ancak Pekin balonun zararsız olduğunu iddia etti.

Ayrıca, Nisan 2024'te USAF,  Batı Pasifik'teki Guam ve Mariana Adaları'ndaki sade, basit havaalanlarından F-22A Raptor'larını ve uçaklarını kullanarak yedi günlük bir tatbikat gerçekleştirdi  . Bu büyük ölçüde Çin'e karşı bir savaş hazırlığı olarak görülüyordu. Uzmanların belirttiği gibi, amaç yayılmak, yaklaşmak ve Çin'le anti-erişim/alan-reddi (A2/AD) balonunun içinde savaşmaktı.

Tatbikat kapsamında Alaska'daki Elmendorf-Richardson Ortak Üssü (JBER) ve Hawaii'deki Pearl Harbor-Hickam Ortak Üssü'ne (JBPHH) bağlı F-22 uçakları Pasifik Okyanusu üzerinde uçtu.

Bu tatbikatların bir parçası olarak, Joint Base Elmendorf-Richardson (JBER) Alaska'daki 3. Hava Seferi Filosu, "simüle edilmiş muharebe durumları gerçekleştirdi ve geniş Hint-Pasifik bölgesinde muharebe hava gücünü konuşlandırmada çevikliği test etti", Alaska'da uzakta konuşlandırılmış Raptor'ların önemini vurguladı ve onları Çin ordusu için bir tehdit olarak konumlandırdı.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading