Fatih’te yaşanan cinayeti fırsata çevirdiler: Biber gazı ve elektroşok cihazlarına fahiş zam

Fatih’te yaşanan cinayeti fırsata çevirdiler: Biber gazı ve elektroşok cihazlarına fahiş zam

Fatih'te yaşanan cinayet sonrası savunma ürünlerine bir anda zam geldi. Cinayet sonrası, biber gazı ve elektroşok cihazlarında ani fiyat artışı vatandaşları şaşırttı. Bazı satıcıların cinayet sonrası ürünlerine zam yaptığı ortaya çıktı. Satıcıya tepki büyüyünce, ürünlerini satıştan kaldırdı.

Gündem

06.10.2024, 18:39

Son günlerde artan şiddet ve kadın cinayetleri sonrası büyük endişelere yol açtı. Bu yüzden 'kişisel savunma aracı' olarak kullanılan elektroşok cihazları ve biber gazı gibi ürünlere olan ilgi büyüdü. Daha sonra online satış sitelerinde bu tür savunma ürünlerinin 'en çok satılan' ve 'en çok ziyaret edilen' ürünler listesinde ilk sırada yer aldı.

FAHİŞ ATIŞ TEPKİ TOPLADI

Ancak bazı e-ticaret sitelerinde satıcılar, güvenlik endişelerini fırsata çevirdiği ortaya çıktı. Söz konusu savunma ürünlerinin fiyatlarında ani yükselişler ortaya çıktı. Bu durum sosyal medyada büyük ses getirdi. Bir yandan fahiş fiyat artışına giden satıcılara tepkiler yağdı. Fahiş fiyat artışı yapan satıcılar ürünleri satıştan kaldırdığı tespit edildi.

ARAMA MOTORUNDA EN ÜST SIRADA YER ALDI

Geçtiğimiz günlerde Beyoğlu'nda bir kadına taciz olayı yaşandı. Daha sonrasında Fatih'te iki genç kızın bir şahıs tarafından vahşice katledilmesi olayı dijital platformlarda bu konunun yükselişe geçmesine sebep oldu. Olay sonrası verilere göre, son dönemde Türkiye’de 'biber gazı' aramaları en yüksek seviyeye çıktı.

BİBER GAZI KULLANIMI YASAL MI?

Bu olaylar sonrası Türkiye’de biber gazı kullanımı tekrar gündeme geldi. Özellikle kadınlar için önemli bir savunma aracı olarak görülen biber gazı, hem kişisel savunmada hem de kolluk kuvvetleri tarafından yaygın olarak kullanıma sahip.

Türkiye'de biber gazının kişisel savunma amaçlı kullanımı yasal olsa da bazı sınırlamaları mevcut. Yasal düzenlemelere göre, biber gazı yalnızca savunma amacıyla ve meşru müdafaa kapsamında kullanılacak. Diğer yandan saldırgan bir şekilde veya yasadışı bir eylemde kullanılması suç teşkil etmektedir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading