Fenerbahçe'den isim hakkı hamlesi: Rekor ücretle stadın adı değişiyor!

Fenerbahçe'den isim hakkı hamlesi: Rekor ücretle stadın adı değişiyor!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, stat isim sponsorluğu konusunda yeni bir anlaşma yapmaya hazırlanıyor. Mevcut sponsor Ülker ile yapılan anlaşmanın 2025 yılında sona ereceği belirtilirken, kulüp yeni bir sponsor arayışına girdi.

Spor

11.10.2024, 11:21

Fenerbahçe, stat isim sponsorluğu arayışına girdi. Ülker Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu 2025 yılında sona erecek. Kulüp Başkanı Ali Koç, stat isim hakkı için 10 yıllık rekor bir anlaşma hedefliyor ve bu anlaşmadan 100 milyon dolarlık bir gelir elde etmeyi planlıyor.

Altay Bayındır'ın Manchester United'daki geleceği tehlikede Altay Bayındır'ın Manchester United'daki geleceği tehlikede Haberi Görüntüle

BORCUNUN DÖRTTE BİRİNİ ÖDEMEK 

Ali Koç'un hedefi, stat isim sponsorluğu anlaşmasından elde edilecek gelirle kulübün mali yapısını güçlendirmek. Fenerbahçe'nin 12 milyar TL seviyesindeki borcunun dörtte birini bu gelirle karşılamayı hedefleyen Koç, uluslararası şirketlerle görüşmelerini sürdürüyor.

Namağlup ama mutlu değil! Fırtına, Hatay'dan tatsız dönüyor Namağlup ama mutlu değil! Fırtına, Hatay'dan tatsız dönüyor Haberi Görüntüle

AMAÇ MALİ AÇIDAN KULÜBÜ RAHATLATMAK 

Mevcut anlaşma, 2015 yılında Aziz Yıldırım döneminde Ülker ile yapılmıştı. Ülker, stat isim hakkı için 10 yıllık anlaşma karşılığında 90 milyon dolar ödemişti. Ali Koç’un hedefi, bu rakamı aşarak Fenerbahçe’nin kasasına rekor bir gelir koymak ve mali açıdan kulübü rahatlatmak.

Yeni anlaşmanın sonuçlanması durumunda Fenerbahçe, tarihinin en yüksek sponsorluk gelirlerinden birini elde edecek ve bu durum kulübün mali yapısına önemli katkı sağlayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Spor


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading