Yandex Metrica

Sitede Ara

Filistinli gruplar harekete geçti: Refah'ın soykırımdan kurtarılması için büyük intifada çağrısı yapıldı

Filistinli gruplar harekete geçti: Refah'ın soykırımdan kurtarılması için büyük intifada çağrısı yapıldı

Filistinli gruplar Refah'ın soykırımdan kurtarılması için büyük intifada çağrısı yaptı. Açıklama Filistinli grupların büyük bölümünü bünyesinde barındıran Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesi tarafından yazılı olarak yapıldı. 

Dünya

16.05.2024, 15:21

Filistinli grupların büyük bölümünü bünyesinde barındıran Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesi, yaptığı yazılı açıklamayla Refah için büyük intifada çağrısı yaptı. Gazze Şeridi'ne insani yardımların kesildiği, sınır kapılarının işgal edildiği ve yerinden edilmiş insanların barındığı tüm bölgelerin hedef alındığı ifade edilen açıklamada Filistin halkının en büyük felakete ve soykırıma maruz kaldığı belirtildi. Büyük intifada çağrısının yapıldığı açıklamada İsrail'in katliamını sürdürdüğü Gazze'deki Filistinlilere destek istenirken Refah'ın da insani felaketten ve İsrail soykırımında kurtarılması için yıllardır işgal altında bulunan Batı Şeria ve Kudüs'teki Filistinlilere ve İsrail içinde yaşayan "48 Arapları"na seslenildi. Açıklamayla Arap ülkelerinden, İslam dünyasından ve tüm özgür halklardan soykırım karşıtı gösteriler yapılması destek talep edildi. Açıklamada şu ifadeye yer verildi:  "Filistin direnişine tam desteğimizi teyit ediyoruz ve Nazi-Siyonist işgal güçlerine karşı koymak ve Filistin halkını korumak için ne gerekiyorsa yapmaya çağırıyoruz."

Oğul Kennedy'den Trump'a stratejik destek! ABD'de başkanlık yarışında ibre yön değiştirdi Oğul Kennedy'den Trump'a stratejik destek! ABD'de başkanlık yarışında ibre yön... Haberi Görüntüle

"ULUSLARARASI SÖZLEŞMELER İHLAL EDİLİYOR"

İsrail ve onun en büyük destekçisi ABD'nin Gazze'deki insani felaketten sorumlu olduğu belirtilen açıkalmada İslam dünyası, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası kurum ve kuruluşlara Refah başta olmak üzere sınır kapılarının açılması ve insani yardımların geçişi için acilen harekete geçilmesi çağrısı yapılarak şu ifade kullanıldı: "Mısır-Filistin egemenliğindeki Refah Sınır Kapısı'nın işgal edilmesi, uluslararası sözleşmelerin ihlalidir. Özelde Mısır, genelde Arap milli güvenliğini tehdittir.

İsrail, uluslararası kamuoyunun tüm uyarılarına ve karşı çıkışına rağmen Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentine saldırı planından geri adım atmıyor. İsrail Güvenlik Kabinesi, yaklaşık 1,5 milyon sivilin sığındığı Refah'taki saldırılara devam etme kararı almıştı. 7 Mayıs'ta Refah'ın doğusuna kara saldırısı başlatan işgalci İsrail ordusu, zaman zaman da havadan yaptığı saldırılarla sivilleri katlediyor. Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nın Gazze tarafını ele geçiren soykırımcılar buradan gelecek yardımları da engelliyor. 

İngilizler son 20 yıla dikkat çekti: Türkiye, Afrika'da güçlü oyuncu İngilizler son 20 yıla dikkat çekti: Türkiye, Afrika'da güçlü oyuncu Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 35 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 78 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading