Yandex Metrica

Sitede Ara

Filistinli gruplardan birlik mesajı: Anlaşma yakın

Filistinli gruplardan birlik mesajı: Anlaşma yakın

Aralarında El Fetih, Hamas, İslami Cihat, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi'nin de bulunduğu 14 grup ulusal birlik anlaşmasına yaklaştıklarını duyurdu.

Dünya

23.07.2024, 10:40

El Fetih, Hamas, İslami Cihat, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi'nin de bulunduğu 14 Filistinli grup, Çin'in başkenti Pekin'de bir araya geldi. Çin hükümetinin davetiyle 2 gün süren toplantılar yapan gruplar, görüşmelerin sonunda bir bildiriyle alınan kararları duyurdu.

Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Rus ordusundan Ukrayna açıklaması! '7 bölgeyi ele geçirdik' Haberi Görüntüle

"BAŞKENT KUDÜS OLACAK"

Bildiride şu ifadeler yer aldı:

"Ulusal gruplar, FKÖ çatısı altındaki tüm Filistin güçlerini ve gruplarını içeren kapsamlı bir Filistin ulusal birliğe ulaşma ve Birleşmiş Milletler kararlarına ve 194 sayılı karara uygun olarak, başkenti Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması, geri dönüş hakkını garanti altına alınması esaslarına bağlılık konusunda anlaştı."

Vücut ısısını algılıyor ölüme sürüklüyor! Zararsız gibi görünen dünyanın en ölümcül hayvanı binlerce can aldı! Vücut ısısını algılıyor ölüme sürüklüyor! Zararsız gibi görünen dünyanın en... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 39 binden fazla Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 90 bin civarında yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre   Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in   Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu. Bu arada  7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker sayısı 306'sı karadan işgal sürecinde olmak üzere 658'e yükseldi.

BM Güvenlik Konseyi, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı ve ilk aşamasında  Gazze'de hemen ateşkes öngören 3 aşamalı teklife destek edilen karar tasarısını kabul etmişti. İsrail'in Biden'ın teklifini kabul ettiği belirtilen kararda Hamas'a da teklifi karar etme ve uygulama çağrısı yapıldı. 15 üyeli BMGK'de yapılan oylamada karar tasarısı 14 evet oyu aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading