Yandex Metrica

DOLAR

34.08

%0.01 expand_less

EURO

38.02

%0.29 expand_less

ALTIN

2802.30

%-0 expand_less

BIST

9774.49

%0.17 expand_less

BTC ($)

60560.12

%0.31 expand_less

Sitede Ara

Fişi çekilecek! Netanyahu'ya askeri darbe sinyali! Şahsi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor

Fişi çekilecek! Netanyahu'ya askeri darbe sinyali! Şahsi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor

İsrail'de Netanyahu karşıtı sesler hızlı bir şekilde yükselmeye başladı. Son olarak aralarında eski askeri yetkililerin de bulunduğu bir grup, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun görevden alınması için Yüksek Mahkeme'ye başvurdu. Mahkemenin kararına göre daha ciddi adımların atılacağı bildirilirken askeri darbe ihtimali de masadaki bir diğer seçecek.  

Dünya

05.02.2024, 17:27

İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak gibi bir niyetinin olmadığını her fırsatta dile getirirken, başta esir aileleri olmak üzere birçok kişi tarafından büyük tepkilere maruz kalıyor. 

310 milyon dolarlık zarar! İsrail aşkı ABD'ye pahalıya patladı: 10 adet MQ-9 Reaper yere çakıldı 310 milyon dolarlık zarar! İsrail aşkı ABD'ye pahalıya patladı: 10... Haberi Görüntüle

"GÖREVDEN ALIN"

Her geçen gün köşeye sıkışan Netanyahu'ya son darbe eski Savunma Bakanı Moşe Ya'alon ve eski İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’un da bulunduğu 9 kişiden geldi. Söz konusu isimler Netanyahu'nun görevden alınması için İsrail Yüksek Mahkemesine dilekçe sundu. Yüksek mahkemeye sunulan dilekçede, Netanyahu’nun başbakanlık görevine "uygun olmadığının ilan edilmesi" çağrısında bulunuldu.

Kiev gözü kararttı! Rusların şah damarına saldırdılar: 144 İHA ile başkent operasyonu Kiev gözü kararttı! Rusların şah damarına saldırdılar: 144 İHA ile... Haberi Görüntüle

"ŞAHSİ ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDİYOR"

Görev süresince cezai suçlamalarla karşı karşıya kalan Netanyahu'nun açıkça "çıkar çatışması" yaşadığı kaydedilen dilekçede, Netanyahu’nun ülkenin, halkın, Gazze’deki İsrailli esirler ile ailelerinin menfaatinden ziyade şahsi çıkarları doğrultusunda hareket ettiği savunuldu. Öte yandan Netanyahu'nun sağlığının kötüleştiğine dair işaretler olduğu ve bunun da görevden alınmasını gerektirdiğinin altı çizildi.

Dev kıyak! O ülke Patriot füzesini bedava verecekler! Dev kıyak! O ülke Patriot füzesini bedava verecekler! Haberi Görüntüle

KATİLDEN "GİZLİLİK" DUYURUSU

Kendisine yönelik eleştirilere cevap veren Netanyahu, İsrailli esirleri geri getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, "Elimizden geleni yapıyoruz ancak bu çabalar duyuruldukça sonuç vermekten uzaklaşıyor. Bu çabalar ne kadar gizli olursa, başarılı olma ihtimalleri de o kadar artar." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading