Yandex Metrica

Fitch'ten İsrail kararı: 'Kamu maliyesi darbe aldı'

Fitch'ten İsrail kararı: 'Kamu maliyesi darbe aldı'

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, İsrail'le ilgili kararını verdi. Kuruluş, 10 ayı aşkın süredir Gazze'yi bombalayan işgal devleti İsrail'in kredi notunu A+'dan A'ya indirdi. Yapılan açıklamada Gazze'de yaşanan çatışmaların insan kayıplarına ek olarak ek askeri harcamalara ve altyapının yıkılmasına neden olduğu belirtildi.

Dünya

13.08.2024, 01:14

Kamu harcamalarının çok önemli bir kısmını askeri harcamalara ayıran İsrail'in kredi notu düşürüldü. luslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, işgal devletinin kredi notunu "A+"dan "A"ya indirdi.

Yapılan açıklamada İsrail'in bu yıl gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 7,8'i oranında bütçe açığı vereceği ve orta vadede borcun GSYH'nin yüzde 70'inin üzerinde kalacağının öngörüldüğü kaydedildi. Gazze'deki çatışmanın 2025'e kadar sürebileceği ve diğer cephelere yayılma risklerinin bulunduğu aktarılan açıklamada çatışmanın insan kayıplarına ek olarak, önemli ek askeri harcamalara, altyapının yıkılmasına ve ekonomik faaliyet ve yatırıma daha uzun süreli zarara neden olabileceği ve İsrail'in kredi ölçütlerinin daha da kötüleşmesine yol açabileceğine dikkat çekildi.

Türk donanması korku saçıyor! ABD basınında dikkat çeken analiz: Ankara'nın gücü komşularını endişelendiriyor Türk donanması korku saçıyor! ABD basınında dikkat çeken analiz: Ankara'nın... Haberi Görüntüle

"RİSKLER DEVAM EDİYOR"

Açıklamada ayrıca İran ile yaşanan gerilimin de not indiriminde etkili olduğu ifade edilerek son dönemdeki saldırıların, İsrail'in kredi profiline daha fazla zarar verebilecek tırmanma riskini vurguladığı belirtildi.

Çatışmaların 2024 sonuna kaar düreceği ve saldırıların devam edeceğine yönelik beklentinin yüksek olduğu belirtilen açıklamada acil askeri ihtiyaçlar için yüksek harcamaların devam etmesi ve sınır bölgelerindeki üretim ile turizm ve inşaatta kesintiler yaşanabileceği kaydedildi. Fitch'in açıklamasında, ekonomi ve kamu maliyesi üzerinde önemli ve uzun vadeli bir etkiye sahip olacak çatışmaların uzaması veya tırmanmasının not indirimine yol açabileceği kaydedildi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading