Florida'da kasırga felaketi: 26 Milyon insan için tehlike çanları çalıyor! Büyük kaçış başladı...

Florida'da kasırga felaketi: 26 Milyon insan için tehlike çanları çalıyor! Büyük kaçış başladı...

Meksika Körfezi’nde hızla güçlenen Milton Kasırgası, ABD'nin Güney Florida bölgesine yönelerek büyük bir tehdit oluşturuyor. Zorunlu tahliyeler başladı. Yetkililer, 26 milyon kişnin tehlike altında olduğunu bildirdi. 

Dünya

08.10.2024, 11:54

Meksika Körfezi'nin güneyinde hız kazanarak güçlenen Milton Kasırgası, Kategori 5 seviyesine yükseltildi. Kasırga, Tampa ve Orlando gibi Florida eyaletinin batı ve orta kesimlerinde bulunan kalabalık kentlere doğru hızla ilerliyor. Saatte 290 km hıza ulaşan rüzgarlarla birlikte bölgeyi tehdit eden kasırganın şiddetinin daha da artarak rüzgar hızının 360 km/sa seviyesine çıkması bekleniyor.

Terör devleti İsrail'den Gazze'de yeni katliam: Çok sayıda şehit ve yaralı var Terör devleti İsrail'den Gazze'de yeni katliam: Çok sayıda şehit ve... Haberi Görüntüle

MARKET RAFLARI BOŞALTILDI 

Ulusal Kasırga Merkezi, Milton Kasırgası'nın Florida'nın batı kıyısı için tarihin en yıkıcı fırtınalarından biri olabileceği uyarısını yaptı. Kasırganın sel ve tropikal fırtına riski nedeniyle 26 milyon kişinin tehlike altında olduğu bildirildi. Florida'da market rafları boşaldı, halk panikle gıda ve temel ihtiyaç maddeleri stoklamaya başladı.

Soykırımcı Netanyahu'dan İran açıklaması! 'İran yakın zamanda özgür kalacak' Soykırımcı Netanyahu'dan İran açıklaması! 'İran yakın zamanda özgür kalacak' Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR HIZLI HAREKET ETMELİ 

Yetkililer, Florida'nın çeşitli bölgelerinde zorunlu tahliye emirleri yayınlarken, özellikle can kaybını önlemek amacıyla bölgenin derhal terk edilmesi gerektiğini vurguluyor. Florida Acil Durum Yönetimi Direktörü Kevin Guthrie, yükselen dalgalar ve sert rüzgarlar nedeniyle ölümlerin önlenmesi için halkın hızlı hareket etmesi gerektiğini belirtti.

İranlılar füze saldırısını kutluyor: Tahran'da halk meydanlara indi İranlılar füze saldırısını kutluyor: Tahran'da halk meydanlara indi Haberi Görüntüle

FELAKETLE KARŞI KARŞIYAYIZ 

Helene Kasırgası’nın yıkıcı etkilerinden henüz toparlanamayan Florida halkı, şimdi de Milton Kasırgası’nın yol açabileceği felaketlerle karşı karşıya. Beyaz Saray, daha önce yaşanan fırtınaların enkazının, yeni bir kasırga ile büyük bir risk oluşturduğunu vurguladı.

Arkeologların dizlerini titreten keşif: Tam 3.500 yıllık antik kent bulundu Arkeologların dizlerini titreten keşif: Tam 3.500 yıllık antik kent bulundu Haberi Görüntüle

HAVALİMANINDA UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ 

Kasırga güzergahındaki Orlando Uluslararası Havalimanı dahil birçok havalimanı uçuşlara kapatılırken, kurtarma ekipleri olası yıkıma karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Milton Kasırgası'nın yalnızca fiziksel yıkımlara değil, psikolojik olarak da ağır sonuçlar doğurabileceği düşünülüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading