Yandex Metrica

Fransa Filistin'i tanıyacak mı? Macron'dan çelişkilerle dolu açıklama

Fransa Filistin'i tanıyacak mı? Macron'dan çelişkilerle dolu açıklama

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Filistin devletini tanımak için uygun bir ortam olmadığını iddia etti. Macron, daha önce yaptığı açıklamalarda Ortadoğu'da iki devletli çözümün ve Filistin devletinin kurulmasının bölge için tek çare olduğu değerlendirmesinde bulunmuş, "Filistin devletinin tanınması Fransa için tabu değil." demişti.  

Dünya

07.06.2024, 02:01

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, TF1 ve France 2 kanallarına konuştu. Filistin'in tanınıp tanınmayacağına ilişkin bir soruya cevap veren Macron, şu anda bunun için uygun bir ortam olmadığını iddia etti. Macron, "Sahadaki durum istikrara kavuşmuş değil ve Filistin yönetiminin reform yapması gerekiyor." dedi ve Fransa'nın Filistin'i "bölgedeki herkes için barış ve güvenliği sağlayacak unsur oluştuğunda" tanıyacağını ifade etti.

Suriye Milli Ordusu'ndan 'kardeşiz' mesajı: Türk bayrağı göndere çekildi Suriye Milli Ordusu'ndan 'kardeşiz' mesajı: Türk bayrağı göndere çekildi Haberi Görüntüle

ŞUBAT AYINDA BAŞKA KONUŞMUŞTU

Şubat atında Ürdün Kralı 2. Abdullah'ı ağırlayan Emmanuel Macron, düzenlenen ortak basın toplantısında Ortadoğu'da iki devletli çözümün ve Filistin devletinin kurulmasının bölge için tek çare olduğu değerlendirmesinde bulunmuş ve "Filistin devletinin tanınması Fransa için tabu değil." demişti.

İnsan hücrelerinden canlı robot yaptılar: Gülümsüyor, tepki veriyor İnsan hücrelerinden canlı robot yaptılar: Gülümsüyor, tepki veriyor Haberi Görüntüle

ABBAS'A DA ŞART KOŞMUŞTU

30 Mayıs'ta Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Macron, Filistin'i tanımak için bu kez şart öne sürmüştü. Elysee Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Macron'un Abbas'a Fransa'nın "gerekli reformları yapması" halinde Filistin'i tanıyabileceğini ifade ettiği aktarılmıştı.

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading