Yandex Metrica

Sitede Ara

Fransa'da 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten hapis cezası! Macron'un portrelerini ters çevirdiler

Fransa'da 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten hapis cezası! Macron'un portrelerini ters çevirdiler

Fransa Yüksek Mahkemesi, çarşamba günü Macron'un portresini ters çevirerek protesto yapan 12 kişinin mahkumiyetine karar verdi. İklim değişikliğindeki eylemsizliği protesto eden göstericiler Cumhurbaşkanına hakaret suçlaması ile hapis cezasına çarptırıldı.

Dünya

23.01.2024, 19:17

Fransa'da iklim aktivistlerinin 13 Mart 2020'de Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un portresini ters çevirerek hükümetin herhangi bir eylemde bulunmamasını protesto etmeleri 'Cumhurbaşkanına hakaret' sayıldı. 

Yargıtay'a giden davada eylemcilerin lehine ilerleyen davada son karar verildi. 

Türkler yapıyor dünya izliyor! İtalyan medyasından TB2, Kızılelma, Çelik Kubbe ve KAAN övgüsü Türkler yapıyor dünya izliyor! İtalyan medyasından TB2, Kızılelma, Çelik Kubbe... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN HAPİS CEZASI ALDILAR 

Fransa Yüksek Mahkemesi tarafından verilen kararda 12 eylemcinin Macron'un portresini ters çevirmeleri sebebiyle 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçu işledikleri dolayısı ile hapis cezasına çarptırılmaları gerektiği belirtilerek bu yönde karar verildi. 

120 milyon dolarlık zarar! Libya'da petrol ve gaz üretimi durdu 120 milyon dolarlık zarar! Libya'da petrol ve gaz üretimi durdu Haberi Görüntüle

ÖNCE PARA CEZASI SONRA HAPİS 

Davanın ilk duruşmasında aynı hareketi yapan 8 eylemci serbest bırakılmıştı. Diğer yandan belediye binalarında bulunan portreleri alarak ters çeviren 12 eylemci de 'hırsızlık' suçlamasından 200 ila 500 euro arasında para cezasına çarptırılmıştı. 

Türkiye donanmasını Mavi Vatan doktrinine göre koordine ediyor! Yunan basınında dikkat çeken analiz: Ege'de denge bozuluyor Türkiye donanmasını Mavi Vatan doktrinine göre koordine ediyor! Yunan basınında... Haberi Görüntüle

'YARGITAY BİZİ ANLAMIYOR'

Daha sonra tekrar görülen davada 12 eylemci için hapis cezası verildi. Söz konusu kararla ilgili değerlendirmede bulunan Şiddetsiz Eylem COP21 hareketinin (ANV-COP21) sözcülerinden biri olan Cécile Marchand "Bu, Yargıtay'ın eylemlerimizi anlamadığını gösteriyor." sözlerini kaydetti.

Ateşkes çıkmazı: Netanyahu af diledi Hamas gözdağı verdi Ateşkes çıkmazı: Netanyahu af diledi Hamas gözdağı verdi Haberi Görüntüle

151 MACRON PORTRESİ İNDİRİLMİŞTİ  

ANV-COP 21'e göre 2019'dan bu yana "151 portrenin indirildiği" "Macron'u alalım" kampanyası, Devlet Başkanının iklimsel ve sosyal eylemsizliğini kınamayı amaçlıyordu. Sivil itaatsizlik eylemi şiddet gösterisi olmadan, kameralar önünde gerçekleştirildi. Portreler ise eylemler sırasında baş aşağı olacak şekilde sallandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading