Sitede Ara

Fransa'da Le Pen korkusu sokakları karıştırdı: Otobüs duraklarının camları kırıldı, çöp bidonları ateşe verildi

Fransa'da Le Pen korkusu sokakları karıştırdı: Otobüs duraklarının camları kırıldı, çöp bidonları ateşe verildi

Fransızlar bu kez aşırı sağın yükselişinden duydukları endişeden dolayı sokaklara çıkıp eylemler yaptı. Başkent Paris'te Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen göstericiler, AP seçimlerinden duydukları rahatsızlığı dile getirdi, Cumhurbaşkanı Macron aleyhine sloganlar attı.

Dünya

16.06.2024, 12:58

Fransa'da yaklaşık 150 noktada aşırı sağın yükselişine karşı gösteriler düzenlendi. Başta başkent Paris, Marsilya ve Grenoble olmak üzere düzenlenen gösterilerde taşkınlıklar da meydana geldi.

Son dakika: Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı! Tel Aviv alarmda: Siyonistler sığınaklara kaçıyor Son dakika: Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı! Tel Aviv alarmda: Siyonistler... Haberi Görüntüle

MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Paris'te Cumhuriyet Meydanı'ndan toplanna göstericiler Millet Meydanı'na doğru yürüdü. Buradaki gösteriye Boyun Eğmeyen Fransa Partisinden Mathilde Panot ve Sosyalist Partisi lideri Olivier Faure gibi isimler de katıldı. 

Milli çerezimiz zirveye koşuyor! Dünyanın en iyi kuruyemişleri listesi açıklandı: Antep fıstığı kaçıncı sırada yer aldı? Milli çerezimiz zirveye koşuyor! Dünyanın en iyi kuruyemişleri listesi açıklandı:... Haberi Görüntüle

"ÇALIŞANLAR İÇİN BİR NUMARALI HALK DÜŞMANI MACRON"

Aşırı sağcı Marine Le Pen'in partisi RN'nin güçlenmesinden ve iktidara gelmesinden endişe eden göstericiler bununla ilgili memnuniyetsizliklerini dile getirdi. Ellerinde "Faşizm öldürüyor, faşizme karşı mücadele edelim" ve "Fransızlar çok çabuk unutuyorsunuz, aşırı sağ iktidarı aldığında, geri vermez" yazılı dövizler taşıyan göstericileri üzerinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un resimlerinin bulunduğu ve "Çalışanlar için bir numaralı halk düşmanı" yazılı afişleri de bir binanın cephesine yapıştırdı.

 

Bazı iş yerleri ise zarar görmemek için ön cephelerini ahşaplarla kapattı. Bu arada gösterilerde reklam panolarının ve otobüs duraklarının camları kırıldı, bazı çöp bidonları ateşe verildi.

Gösteride Filistin ve Yeni Kaledonya destekçileri de yer aldı.

Fransız basınında yer alan haberlere göre gösterilerde 250 bin kişiye karşılık 21 bin güvenlik gücü görevlendirildi. Eylemler sırasında 3 polis yaralanırken 9 kişi gözaltına alındı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading