Fuat Keyman kimdir, neden öldü?

Fuat Keyman kimdir, neden öldü?

Akademinin öne gelen isimlerinden biri olan Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Keyman 65 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Fuat Keyman neden öldü?

Gündem

18.10.2024, 11:24

Bilim Akademisi üyesi olan Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı, siyaset bilimci ve yazar Prof. Dr. Fuat Keyman yaşamını yitirdi. Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinden olan Keyman bir süredir kanser tedavisi görüyordu.

Keyman, uluslararası ilişkiler ve politika alanında yaptığı bilimsel çalışmalar ile biliniyordu. Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürüten ve uluslararası ilişkiler bölümünde ders veren Keyman, Türkiye ve dünya siyasetine dair yaptığı yorumlarla adından söz ettiriyordu.

Amasya, Tokat 17-18 Ekim okullar tatil mi? Amasya ve Tokat'ta okullara deprem tatili var mı? Amasya, Tokat 17-18 Ekim okullar tatil mi? Amasya ve Tokat'ta... Haberi Görüntüle

FUAT KEYMAN KİMDİR?

Emin Fuat Keyman uluslararası ilişkiler uzmanı Türk akademisyen ve siyaset bilimcidir. 1958 yılında dünyaya gelen Keyman, Sabancı Üniversitesi'nin rektör yardımcısıdır ve uluslararası ilişkiler bölümünde profesör unvanıyla çalışmaktadır.

Fuat Keyman

Fuat Keyman, lisansını 1981 yılında, yüksek lisans derecesini ise 1983 yılında Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra doktorasını 1991 yılında Carleton Üniversitesi'nden uluslararası ilişkiler ve karşılaştırmalı politika alanında aldı.

994'ten 2002 yılına kadar Bilkent Üniversitesi'nin siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünde ders veren Keyman 2002 yılında Koç Üniversitesi'ne geçti ve 2010 yılına kadar uluslararası ilişkiler bölümünde ders verdi. Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, Milliyet gazetesi yazarı Derya Sazak, İstanbul Ticaret Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Mustafa Erdoğan'la birlikte her pazar günü TRT 1'de yayınlanan Politik Açılım başlıklı programa katıldı.

Kanadalı Cara Murphy ile evli olan Fuat Keyman’ın Ariana Esma ve William Nazif adında iki de çocuğu vardı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Murat Gürel

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading