Garanti BBVA satılacak mı? İşte resmi açıklama

Garanti BBVA satılacak mı? İşte resmi açıklama

Garanti BBVA, bazı medya kuruluşlarında yer alan "BBVA'nın iştiraki Garanti BBVA'yı satacağı" iddiaları gündeme geldi. Bu olay sonrası akıllara Garanti BBCA satılacak mı gibi sorular geldi. Konuya dair ise resmi açıklama geldi.

Ekonomi

20.05.2024, 19:28

Bankanın Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, BBVA'nın Banco Sabadell'i devralma teklifinin, tamamının BBVA hisseleriyle finanse edileceği vurgulandı.

Garanti BBVA

Garanti BBVA

Dev otomobil firmasından büyük yatırım! Dev otomobil firmasından büyük yatırım! Haberi Görüntüle

GÜVENİ VE BAĞLILIĞI TAMDIR

Yapılan açıklamaya göre, "Teklifi finanse etmek için Garanti BBVA’daki hisselerin satılacağına dair çıkan haberlerin tamamı asılsız olup, hiçbir temele dayanmamaktadır. BBVA’nın Garanti BBVA’ya olan güveni ve bağlılığı tamdır." açıklamasında bulundu.

Sadece birkaç ülke yarışabilir! GWEC Direktörü'nden Türkiye'nin hamlesine övgü! Sadece birkaç ülke yarışabilir! GWEC Direktörü'nden Türkiye'nin hamlesine övgü! Haberi Görüntüle

GARANTİ BBVA HAKKINDA

Garanti BBVA, 1946'da Ankara'da kurulan ve Türkiye'nin önde gelen özel bankalarından biri haline gelen bir finans kuruluşudur. Banka, geniş bir yelpazede hizmet sunarak kurumsal, ticari, KOBİ, ödeme sistemleri, özel, bireysel ve yatırım bankacılığı alanlarında faaliyet gösterir.

Yurt içinde 884, Kıbrıs'ta 7 ve Malta'da 1 olmak üzere toplam 8 şubesiyle hizmet veren banka, aynı zamanda Düsseldorf ve Şangay'da da temsilcilikler bulundurur. Müşterilerinin finansal ihtiyaçlarını karşılamak için geniş bir altyapıya sahiptir, 5,309 Paramatik (ATM), çağrı merkezi, mobil, internet ve sosyal platformlar aracılığıyla 18.656 çalışanıyla hizmet verir.

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) tarafından güçlendirilen banka, Türkiye'de işlem gören hisselerinin yanı sıra İngiltere ve ABD'de depo sertifikalarıyla da faaliyet gösterir. 2020'de elde ettiği 6 milyar 385 milyon liralık net kârı ve 411 milyar 161 milyon 696 bin TL'lik aktif büyüklüğüyle dikkat çeker. Borsa İstanbul'daki halka açıklık oranı %50,07'dir.

2019'dan itibaren Garanti BBVA markasını benimseyen banka, yönetim kadrosunu sürekli günceller. Ali Fuat Erbil'in genel müdürlük görevine atanmasının ardından, 2019'da Recep Baştuğ'un göreve gelmesiyle yoluna devam etmiştir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading