Yandex Metrica

Gazze halkı bir de açlıkla boğuşuyor: İsrail, Gazze'ye un girişini haftalardır engelliyor

Gazze halkı bir de açlıkla boğuşuyor: İsrail, Gazze'ye un girişini haftalardır engelliyor

İsrail Maliye Bakanı aşırı sağcı Bezalel Smotrich, Gazze’ye ulaştırılacak un yardımının Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) aracılığıyla dağıtılacağını kaydederek un sevkiyatını engelleme kararı aldığını belirtti.

Dünya

16.02.2024, 21:25

İsrail, Gazze'yi açlıkla cezalandırmaya devame diyor. Sosyal medya hesabından bir açıkalma yapan İsrail Maliye Bakanı aşırı sağcı Bezalel Smotrich, Gazze’ye ulaştırılacak un yardımının Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) aracılığıyla dağıtılacağını belirterek un sevkiyatını engelleme kararı aldığını bildirdi. 

Batı destekli Ukrayna saldırıları bardağı taşırdı! Putin'den nükleer silah emri: Rusya doktrini değiştiriyor Batı destekli Ukrayna saldırıları bardağı taşırdı! Putin'den nükleer silah emri:... Haberi Görüntüle

UNRWA'YA SUÇLAMA

Aşırı sağcı bakan, İsrail’in saldırıları altındaki Filistinlilere yardım eden UNRWA’nın Hamas ile "işbirliği yaptığı" iddiasında bulunarak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile koordineli bir şekilde “Hamas’ın eline geçmeyecek başka bir dağıtım mekanizmasını inceleyeceklerini” ifade etti. ABD merkezli "Axios" haber sitesinde İsrailli ve ABD’li yetkililere dayandırılan haberde, Smotrich’in, ABD tarafından finanse edilen un sevkiyatının Gazze’ye ulaştırılmasını haftalardır engellediği kaydedilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

1

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading