Yandex Metrica

Gazze'deki İsrail soykırımı BM kayıtlarında: 40 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği resmen doğrulandı

Gazze'deki İsrail soykırımı BM kayıtlarında: 40 bin Filistinlinin hayatını kaybettiği resmen doğrulandı

İsrail'in Gazze'deki katliamı nihayet BM kayıtlarına girdi. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, işgalci İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de 40 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğinin resmen doğrulandığını bildirdi.

Dünya

15.08.2024, 22:01

Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir katliam, bir soykırım yaşanıyor ve tüm dünya bu cinayeti izliyor. İsrail eliyle gerçekleştirilen bu cinayetler nihayet Birleşmiş Milletler'in kayıtlarına girdi. BM Genel Sekreter Sözcüsü Farhan Haq, günlük basın toplantısında BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk'ün bugünün dünya için kasvetli bir dönüm noktası olduğunu, Gazze Sağlık Bakanlığına göre 40 bin Filistinlinin hayatını kaybettiğinin resmen doğrulandığını ve ölenlerin çoğunun kadın ve çocuk olduğunu söylediğini ifade etti.

Sözlerine devam eden Haq, Volker Türk'ün bunun akıl almaz bir durum olduğunu ve ve büyük ölçüde İsrail Savunma Kuvvetlerinin savaş kurallarına uyma konusundaki "tekrarlayan başarısızlıklarından kaynaklandığı" yönündeki düşüncelerini aktardı. 7 Ekim'den bu yana Gazze'degünlük ortalama 130 kişinin öldürüldüğünü belirten Haq, BM Genel Sekreteri Antonoio Guterres'in de bu konuda Yüksek Komiser Türk'ün endişelerini paylaştığını belirtti.

Farhan Haq sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ancak elbette bu sayının bir tahmin olduğunun da farkındayız ve hala kayıp olan, enkaz altında kalmış veya ölmüş olabilecek rahatsız edici derecede yüksek sayıda insan olduğu göz önüne alındığında, bu sayının eksik sayılmış olması da mümkün. Genel Sekreter'in bakış açısına göre, bu, şu anda neden bir ateşkese ihtiyacımız olduğunun ve tüm rehinelerin serbest bırakılmasının ve engellenmemiş insani yardımın gerektiğinin bir başka nedenidir."

Hamas'tan ateşkes açıklaması: 'Biden'ın açıkladığı planı kabul ediyoruz' Hamas'tan ateşkes açıklaması: 'Biden'ın açıkladığı planı kabul ediyoruz' Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DEKİ KATLİAMI

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 40 bini aşkın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 26 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 92 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre   Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in   Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading