Yandex Metrica

Sitede Ara

1 milyon TL'yi geçtiler! Veliler kara kara düşünüyor: Türkiye'nin en pahalı lisesi belli oldu!

1 milyon TL'yi geçtiler! Veliler kara kara düşünüyor: Türkiye'nin en pahalı lisesi belli oldu!

Özel okullarda zam krizi dudak uçuklatıyor. Bazı liselerin fiyatı 1 milyon lirayı geçerken, bazılarına ise yüzde 300’ü aşan oranlarda zam yapıldı. Robert Koleji'nin ücreti ise 1 milyon lirayı aştı. 

Genel

24.07.2024, 23:37

Özel okul ücretleri velileri kara kara düşünüyor. Türkiye'de çocuğunu kaliteli bir eğitim kurumunda okutmanın maliyetleri inanılmaz boyutlara ulaştı. Sadece özel üniversiteler değil, özel liseler de milyon liraları geçti. Sadece eğitim ücretleri bile peşin ödemede 1 milyonun üzerine çıkarken Türkiye'nin en pahalı liseleri belli oldu.

Sadece özel üniversiteler değil, özel lise fiyatları da her geçen gün artarak devam ediyor. Kaliteli ve marka bir okulda çocuğunu okutmak isteyen veliler 1 milyon liradan fazla bir parayı gözden çıkarmak zorunda.

İşte Türkiye'de en bilinen liselerin yıllık ücretlerinden bazıları...

Emine Erdoğan'dan koruyucu ailenin önemine ilişkin paylaşım Emine Erdoğan'dan koruyucu ailenin önemine ilişkin paylaşım Haberi Görüntüle

ROBERT KOLEJİ

Yabancı liseler arasında en pahalısı olan Robert Kolej’in eğitim ücreti geçen yıla göre yüzde 134.7 zamlanarak 1 milyon lirayı aştı. Geçen yıl peşin ödemede 446.400 lira olan ücret, bu yıl 1 milyon 47 bin 900 liraya ulaştı. 

Adak kurbanı olanlar dikkat: Bağışlarınızı ihtiyacı olanlara Kızılay'la kolayca ulaştırabilirsiniz Adak kurbanı olanlar dikkat: Bağışlarınızı ihtiyacı olanlara Kızılay'la kolayca ulaştırabilirsiniz Haberi Görüntüle

ÜSKÜDAR AMERİKAN LİSESİ 

Üsküdar Amerikan Lisesi’ne kayıt yaptırmak ise geçen yıla kıyasla yüzde 126.1 zamlanarak 955 bin lira oldu. 

Gece bir anda gündüze döndü! Türkiye’nin birçok kentinde o cisim geceyi anlattı! Gece bir anda gündüze döndü! Türkiye’nin birçok kentinde o cisim... Haberi Görüntüle

FRANSIZ LİSELERİ 

İstanbul St. Joseph Fransız Lisesi’nde okumak peşin ödemede 2023-2024 eğitim yılında 380.128 TL’ydi, 2024-2025 eğitim yılında ise 920.250 TL’ye çıktı. 

Fransız lisesi Notre Dame de Sion’un ücreti ise bir yılda 520 bin lira artırılarak 895 bin TL olarak belirlendi. 

Fransız liseleri arasında ön plana çıkan St. Benoit’nın eğitim ücreti 845.500 TL, St. Michel’in 833 bin TL, St. Pulcherie’nin ücreti de 818 bin 900 TL’ye yükseldi.

İzleyenleri güldüren trafik cezası diyaloğu: Kask takmayan çocuğa çizgi film yasağı! İzleyenleri güldüren trafik cezası diyaloğu: Kask takmayan çocuğa çizgi film... Haberi Görüntüle

ALMAN LİSESİ 

Alman Lisesi'ndeki yıllık ücret artışı yüzde 305 oldu. Geçen yıl Alman Lisesi'ne kayıt yaptıran bir öğrencinin ailesi peşin 207 bin 900 TL'lik ödeme yapması gerekiyordu. Bu ücret bu yıl peşin ödemede 842 bin 385 TL olurken, taksitli ödemelerde ise 905 bin lirayı buldu. 

Üsküdar Belediyesi nasıl görmez? Üsküdar Yeni Valide Camii silüetini bozan binaya tepki yağdı! Üsküdar Belediyesi nasıl görmez? Üsküdar Yeni Valide Camii silüetini bozan... Haberi Görüntüle

İZMİR AMERİKAN LİSESİ 

İzmir Amerikan Lisesi'nin ücreti 759 bin 500 TL'ye, Tarsus Amerikan Koleji'nin ücreti 721 bin 280 TL'ye, St.George Avusturya Lisesi'nin ücreti de 500 bin TL'ye çıktı.

Dünyada sadece 170 tane var! Fenomenlerden lüks saat üzerinden komisyon vurgunu Dünyada sadece 170 tane var! Fenomenlerden lüks saat üzerinden komisyon... Haberi Görüntüle

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ DE CEP YAKIYOR 

Vakıf üniversitelerinin yıllık ücretleride cep yakıyor. Sabancı Üniversitesi'nin yıllık ücreti 1 milyon 100 bin TL, Koç Üniversitesi'nin yıllık ücreti ise 1 milyon 75 bin TL olarak açıklanmıştı. Bu yüksek ücretler, özel liselerde de gündem oldu. Türkiye'deki yabancı okulların ücretleri geçen yıla kıyasla yüzde 100'den fazla arttı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading