15 Temmuz Şehitler Köprüsü yaya trafiğine açılabilir! Herkes bu kararın gelmesini bekliyordu

15 Temmuz Şehitler Köprüsü yaya trafiğine açılabilir! Herkes bu kararın gelmesini bekliyordu

İstanbul'da bulunan yarım asırlık Boğaz Köprüsü'nün yaya trafiğine açılması gündem oldu. En son 1973'te yayaların üzerinden geçebildiği, beş yıl sonrasında yaya trafiğine kapatılan köprünün turistik gerekçelerle tekrar açılabileceği söyleniyor.  Gündeme taşınan konunun Ulaştırma Bakanlığı tarafından değerlendirildiği iddia edildi.  

Genel

10.10.2024, 14:17

Yarım asırlık köprünün yapımı üç yıl sürmüştü. Boğaz Köprüsü 30 Ekim 1973’te hizmete girdi. Daha sonrasında Boğaziçi Köprüsü adını aldı. 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişiminin ardından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak adını değiştirdi. Boğaziçi Köprüsü, İstanbul Boğazı’ndaki ikinci köprü olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün açılmasının ardından Birinci Köprü olarak da anılmaya başlandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya yabancı nüfusunu duyurdu! Türkiye'de kaç milyon Suriyeli var? İçişleri Bakanı Yerlikaya yabancı nüfusunu duyurdu! Türkiye'de kaç milyon Suriyeli... Haberi Görüntüle

GÜNDEME GELECEK Mİ?

Eski adıyla Boğaz Köprüsü, yeni adıyla 15 Temmuz Şehitler Köprüsü için yeni bir çalışma başlatılması konusunun gündeme gelmesi an meselesi. Bu çalışmanın turistik açıdan gelir sağlayacağıda düşünülüyor.

1973’te hizmete açılan ve yayaların üzerinden geçebildiği köprü, ancak beş yıl sonra yaya trafiğine kapatıldı. Boğaz Köprüsü için Ulaştırma Bakanlığı​'nın yeni bir projesinin olduğu haberi yayıldı. Bakanlık tarafından köprünün turistik gerekçelerle tekrardan yaya trafiğine açılması düşünülüyor.

Konuyla ilgili ise geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şu açıklamalara yer vermişti;

"Şimdilik fikir aşamasında. Arkadaşlarımız çalışıyor. Tabii İstanbulluların bu konuda ne düşündüğü de bizim için önemli. Çalışmalar olgunlaşınca nihai değerlendirmeyi yapacağız."

MFÖ grubunun acı günü! Usta sanatçı Mazhar Alanson evlat acısı yaşadı... MFÖ grubunun acı günü! Usta sanatçı Mazhar Alanson evlat acısı... Haberi Görüntüle

BÜYÜK HEYECAN UYANDIRDI

Köprünün yaya trafiğine açılma ihtimali de büyük heyecan yaşanmasına sebep oldu. Birçok kişi bu konun gündeme olumlu bir cevapla gelmesini bekliyor.

Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan yarım asırlık köprünün İstanbul'un eşsiz manzarasını ve tarihi dokusunu görmek isteyenler için yaya trafiğine açılması büyük bir fırsat olacak. Projenin gerçekleşmesi için Ulaştırma Bakanlığı'da destek veriyor. Proje ile birlikte turizm gelirlerinde olumlu bir artış olacağına inanılıyor. Daha önce koşu maratonları, bisiklet turları, miting gibi özel günlerde yaya trafiğine açılan köprüde yaşanan insan yoğunluğu da bunu destekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading