Android ve iPhone'larda deprem uyarısı nasıl açılır? Telefonda Google deprem alarmı nasıl yapılıyor? Bildirim kaç dakika önce gelir?

Android ve iPhone'larda deprem uyarısı nasıl açılır? Telefonda Google deprem alarmı nasıl yapılıyor? Bildirim kaç dakika önce gelir?

Ülkemizde sık sık yaşanan depremlerin ardından önlem amaçlı kullanılan alarmlar da gündeme geliyor. Vatandaşlar, telefonda deprem alarmı nasıl yapılır? Telefondan deprem uyarısı nasıl gelir? sorularına yanıt arıyor. İşte, deprem öncesi telefonundan uyarı alarmı almak isteyenleri yapması gerekenler... 

Genel

04.03.2024, 21:50

Sabah saat 10.42 sıralarında Merkez üssü Marmara Denizi olan bir deprem meydana geldi. 5.1 büyüklüğünde olduğu kaydedilen, İstanbul ve Bursa'da hissedilen depremin ardından telefonlardaki deprem alarmı da merak konusu oldu. Bazı telefonlar deprem öncesi uyarı verirken, bazıları vermedi. 

Vatandaşlar ise, telefonda deprem alarmı nasıl yapılır? Deprem uyarısı kaç dakika önce gelir? sorularına yanıt arıyor. 

CHP belediyesi sayesinde Adalar'da çöp kokusu yükseliyor! İstanbul'un en nezih ilçesi 70'li yıllarına geri döndü CHP belediyesi sayesinde Adalar'da çöp kokusu yükseliyor! İstanbul'un en nezih... Haberi Görüntüle

TELEFONDA DEPREM UYARISI NASIL YAPILIR?

Android deprem uyarı sisteminden yararlanmak için, kablosuz bağlantı veya veri bağlantısının açık olması gerekiyor. Ancak bölgede meydana gelen tüm depremler için bildirim almayabilirsiniz. 

Bazen de uyarı alsanız da, bulunduğuz bölgede deprem olduğunu hissetmeyebilirsiniz. Uyarıyı sarsıntı başlamadan önce, sarsıntı sırasında veya sonrasında alabilirsiniz. 

Bu özelliği kullanabilmek için ise, ilk olarak telefonun 'AYARLAR' menüsüne gidilir. Daha sonra ise Konum>Gelişmiş>Deprem Uyarıları adımları takip edilerek deprem uyarı sistemi aktif hale getirilir.

Fransızlar eğitimde Türkiye dedi! En iyi 5 üniversite şehrini Fransız basını övgülerle sıraladı Fransızlar eğitimde Türkiye dedi! En iyi 5 üniversite şehrini Fransız... Haberi Görüntüle

DEPREM ALARMI HANGİ TELEFONLARDA VAR?

Söz konusu deprem alarmı uygulaması, yalnızca Android cihazlar için geçerli. iOS için Google Deprem Uyarısı sistemi aktif değil. 

Deprem Uyarı Sistemi, ABD merkezli teknoloji devi Google şirketinin, Android işletim sistemiyle çalışan cihazlarında kullanılıyor ve ücretsiz olarak tüm kullanıcılara sunuluyor. 

Ancak bu uyarıyı alabilmek için telefonda bildirimleri açmak gerekiyor. Android cihazlardaki bu deprem uyarısı, yalnızca Wi-Fi, kablosuz internet bağlantısı, ya da veri bağlantısı açıksa gönderiliyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading