Yandex Metrica

Sitede Ara

Aşırı sıcaklar o ülkeyi kavurdu! Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor: Hamile arabalar!

Aşırı sıcaklar o ülkeyi kavurdu! Sosyal medya bu görüntüleri konuşuyor: Hamile arabalar!

Aşırı sıcaklar bütün dünyada etkisini göstermeye devam ederken Çin'den gelen görüntüler şoke etti.. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde açık alanda bırakılan araçların aşırı sıcaklar sebebiyle folyo kaplamalar şişti.  Ortaya, araçların önünde ve çeşitli noktalarında balon gibi şişliklerin oluştuğu görüntüler hamile bayanlara benzetildi.   

Genel

07.08.2024, 13:56

Küresel ısınma, iklim koşullarında değişikliklere yol açarken birçok ülke bu durumdan olumsuz etkilendi. Dünya genelinde sıcaklıkların aşırı yükselmesiyle birlikte Çin'de çekilen görüntüler durumun vahametini bir kez daha ortaya koydu. 

Son dakika... İstanbul'da eğitim uçağı pistten çıktı! Son dakika... İstanbul'da eğitim uçağı pistten çıktı! Haberi Görüntüle

"ARAÇLARIN ÖNÜ BALON GİBİ ŞİŞTİ"

Küresel ısınma ile artan aşırı sıcaklar tüm dünyanın dengesini değiştirmeye devam ediyor. Çin'den sosyal medya aracılığıyla dünyaya yayılan görüntüler izleyenleri şaşırttı. Bu garip görüntü yakın zamanda Çin'in diğer bölgelerinde de görüntülendi. Yerel medyadan edinilen bilgilere göre, bu olay Çin'in Hubei eyaletinde meydana geldi ve kaplamanın anormal derecede yüksek sıcaklıklar nedeniyle şiştiği söyleniyor. Araçların önünde ve çeşitli noktalarında balon gibi şişliklerin oluştuğu görüntüler çıktı.

Üsküdar Belediyesi nasıl görmez? Üsküdar Yeni Valide Camii silüetini bozan binaya tepki yağdı! Üsküdar Belediyesi nasıl görmez? Üsküdar Yeni Valide Camii silüetini bozan... Haberi Görüntüle

ARAÇLAR NEDEN ŞİŞİYOR?

Sektör yetkililerine göre, kaplama işlemi sırasında filmin tutunmasını kolaylaştırmak için önce araç gövde yüzeyine sabunlu su serpiliyor. Bu sırada bazen sabunlu suyun kuruma süresini geciktirmek için gliserin karıştırılıyor. Bu bileşenin sorun oluşturabileceği söyleniyor.

Araç yüzeyi ısındığında gliserin yapışkan yüzeyler arasında buharlaşarak hacmini bin 500 kata kadar artırıyor. Uzun süre önce kaplanmış araçlarda gliserin bileşeni ortadan kalkıyor. Yine de bu durum, sıcaklığa bağlı olarak yakın zamanda kaplanmış araçlarda da meydana gelebiliyor.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading