• G.ALTIN

    4.133,18

  • DOLAR

    38,6943

  • EURO

    43,4425

  • BIST 100

    9.279,21

  • BITCOIN

    $102.923

Bakan Uraloğlu tarih vererek açıkladı: İstanbul Havalimanı metrosu hakkında yeni gelişme: Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu hangi gün açılacak?

Bakan Uraloğlu tarih vererek açıkladı: İstanbul Havalimanı metrosu hakkında yeni gelişme: Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu hangi gün açılacak?

İstanbul Havalimanı'nı mega kent ile birleştirme projeleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde devam ediyor. Bu projelerden biri İstanbul Havalimanı - Halkalı Metro Projesi. Konuyla ilgili Bakan Uraloğlu'ndan açıklama geldi. İstanbullular İstanbul Havalimanı - Halkalı Metro Projesi'nin ne zaman biteceğini merak ediyor. Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosu ne zaman açılıyor? İstanbul Havalimanı metrosu hangi gün açılacak? İşte Uraloğlu'nun o açıklamaları.

İstanbullular Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın mega kente yaptığı hizmetlerden faydalanmaya devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu hakkında açıklamalarda bulundu. Yapımı süren metro hattının tamamlanmasıyla birlikte İstanbul halkının havalimanına ulaşımı büyük ölçüde kolaylaşacak. Vatandaşlar İstanbul Havalimanı - Halkalı Metro Projesi'nin ne zaman biteceğini merak ediyor. Halkalı - İstanbul Havalimanı metrosu ne zaman açılıyor? İstanbul Havalimanı metrosu hangi gün açılacak? Halkalı-İstanbul Havalimanı metrosu durakları.

2024 MART AYINDAN ÖNCE AÇILMASI BEKLENİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımı devam eden Halkalı-İstanbul Havalimanı metro hattındaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, "Hattımızın 24 kilometre uzunluğundaki İstanbul Havalimanı-Kayaşehir kesimini inşallah 2024 yılı mart ayından önce hizmete açma hedefiyle çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Hattın kalan 7,5 kilometrelik kesimi kapsamındaki Olimpiyatköy, Halkalı Stadı ve Halkalı istasyonlarını da 2024 yılı sonunda açmayı hedefliyoruz" dedi.

İSTANBUL'DA RAYLI SİSTEM PROJELERİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Toplam 12 ilde yapılan 922 kilometre raylı sistem hattının 395,2 kilometresini bakanlık olarak yaptıklarını söyleyen Bakan Uraloğlu, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Kayseri ve Konya olmak üzere 5 ilde Bakanlık bünyesinde yapımı devam eden; 9 projede toplam 102,1 kilometre uzunluğunda raylı sistem hattı inşaatı bulunduğunu belirtti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu İfadelerine şöyle devam etti:

"İstanbul'da yapımını tamamlayıp, halkımızın hizmetine sunduğumuz metro hatları toplamda 130,2 kilometredir. Bu Hatlar; Gebze- Halkalı Banliyö Hattı (Marmaray), Levent-Hisarüstü Metro Hattı, Tavşantepe-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, Kağıthane- İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Başakşehir-Çam Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'dır. Şu anda da toplam uzunluğu 55,7 kilometre olan 5 hatta İstanbul için çalışıyoruz. Bu hatlar; Bakırköy (İDO)-Bahçelievler-Kirazlı Metro hattı, Kağıthane-Gayrettepe Metro Hattı, Halkalı-Başakşehir- İstanbul Havalimanı Metro hattı, Altunizade - Çamlıca Camii - Bosna Bulvarı Metro Hattı Kazlıçeşme - Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi'dir. Yapımı devam eden projelerimiz bittiğinde İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğu 338,8 kilometreden 394,5 kilometreye yükselecek ve İstanbul raylı sistem ağının yüzde 50'den fazlasını bakanlığımız kazandırmış olacaktır"

Avatar
TR Haber