Sitede Ara

Çetnik selamı nedir? Çetnik selamı nasıl yapılır, ne anlama gelir? Çetnik selamını kimler verir?

Çetnik selamı nedir? Çetnik selamı nasıl yapılır, ne anlama gelir? Çetnik selamını kimler verir?

Fenerbahçe forması giyen Dusan Tadic'in ABD Açık finalinde Sırp tenisçi Novak Djokovic’in Rus tenisçi Daniil Medvedev'i 3-0 yenerek şampiyon olmasıyla yaptığı sevinç gösterisi yapması gündemin 1 numaralı maddesi oldu. Tadic'in verdiği Çetnik selamına tepkiler çığ gibi büyüdü. Peki Çetnik selamı nedir? Çetnik selamı nasıl yapılır, ne anlama gelir? Çetnik selamını kimler verir?

Genel

18.05.2024, 03:29

Fenerbahçe forması giyen Dusan Tadic'in ABD Açık finalinde Sırp tenisçi Novak Djokovic’in Rus tenisçi Daniil Medvedev'i 3-0 yenerek şampiyon olmasıyla yaptığı sevinç gösterisi yapması gündemin  1 numaralı maddesi oldu. Tadic'in verdiği Çetnik selamına tepkiler çığ gibi büyüdü. Peki Çetnik selamı nedir? Çetnik selamı nasıl yapılır, ne anlama gelir? Çetnik selamını kimler verir?

Oğluna hasret yaşıyordu: Şehit annesi, evini müzeye çevirdi: Balmumu heykeliyle her gün sohbet ediyor Oğluna hasret yaşıyordu: Şehit annesi, evini müzeye çevirdi: Balmumu heykeliyle... Haberi Görüntüle

BOSNA SAVAŞI'NI HATIRLATIR

Çetnik selamı, Sırp ırkçıları tarafından kullanılan ve Bosna Savaşı’ndan kalan karanlık bir işarettir. Bu selam, Sırp zafer işareti olarak kabul edilir ve tarihi Bosna Savaşı faciasının ürkütücü bir hatırasıdır.

Serçe ve yüzük parmakları kapatılarak yapılırken, baş, işaret ve orta parmak açık tutularak oluşturulur. Bu işaret, Sırp zaferini temsil eder.

Bosna Savaşı sırasında, ırkçı Sırp çetelerinin Boşnak Müslüman aileleri öldürdükten sonra serçe ve yüzük parmaklarını kestikleri biliniyor. Bosna’daki soykırımın vahşi lideri Miloseviç Kasabı ve onun Çetnikleri, 200 bin Bosnalı Müslümanı, Türk oldukları gerekçesiyle katletmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading