Chery'den ilk uçan araba! Türkiye'de satışı yapılacak mı?

Chery'den ilk uçan araba! Türkiye'de satışı yapılacak mı?

Teknoloji alanına önemi yatırımlar yapan ve adından her geçen gün bahsettiren Çin merkezli otomativ devi Chery, ilk uçan arabasını tanıttı. Uzun süredir üzerinde çalışma yaptığı uçuş devinin ilk uçan arabası, beğeni almayı başardı.

Genel

18.10.2024, 18:52

Dünyanın önemli otomotiv markaları arasında kendisine yer bulan ve yaptığı yatımları ile geniş alanlara yayılan Chery, çalışmalarını sürdüyor. Son dönemde çıkardığı araçlarla gözbebeği haline gelen şirket, uzun müddettir üzerinde çalışmalar yaptığı uçan araba hayalini gerçeğe dönüştürdü. Mühendislerin üzerinde tizizlikle çalıştığı ve her ayrıntısına kadar düşünüldüğü uçan araba, bugün görücü karşısına çıkarıldı. Bu araç böylelikle firmanın ilk uçan arabası oldu.

Aracın özellikleri kendisini daha önce yapılan uçan arabalardan ayırıyor. Aracın direksiyonu ve gaz pedalı bulunmuyor. Araın içerisinde yalnızca akıllı bir sistem ve otomotik pilot yer alıyor. 

 Aracın hız özelliği ise dikkat çekti. Havada bir uçan arabaya göre iyi bir hızı bulunan Araç, 1 km yüksekliğe çıkabiliyor ve havada 120 km/saat hıza ulaşabiliyor.

Araç, havada kalma süresi bir dronun 4 bataryasına eşit değerde. Aracın uçuş süresi 40 dakika ile sınırlı bulunuyor. Öte yandan araç, 2 yolcu taşıma kapasitesine sahip olduğu aktarıldı. 

LGBT skandalı devam ediyor! LGBT skandalı devam ediyor! "Kürdistan" pankartı eşliğinde halay çektiler... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPMIŞTI!

Avrupa yatırımlarına İspanya'da başlayan otomativ devi Chery'in ikinci adresi Türkiye olmuştu. Otomotiv devi, İspanya'ya açtığı fabrikanın ardından Türkiye'ye de fabrika açacağını durmuştu. Bu konuda Chery Uluslararası Başkanı Guibing Zhang'ın 28 Eylül'de Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen Uluslararası Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'na katıldı ve burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmişti. 

Yapılan münazaraların ardından Samsun'un Tekkeköy ilçesinde kurulacak yeni Organize Sanayi Bölgesine Çinli Chery'nin torba yasanın onaylanması ile birlikte otomobil fabrikası yatırımını yapacağı aktarılmıştı. Bununla birlikte Samsun'a 500 nüfuslu bir Çin Köyü kuracağıda söylenmişti.

MEB'den 'kış saati' uygulamasıyla ilgili valililklere yetki: Tüm tedbirler alınsın! MEB'den 'kış saati' uygulamasıyla ilgili valililklere yetki: Tüm tedbirler alınsın! Haberi Görüntüle

UÇAN ARABA TÜRKİYE'DE SATILACAK MI?

otomativ devi Chery'in yatırım yapan ülkemizde ilk uçan arabasını satıp satmayacağı akıllara gelen ilk sorular arasında yer alıyor. Konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmekzen, önümüzdeki günlerde bu durumun netleşmesini bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading