Yandex Metrica

Sitede Ara

'Devlet annemi rehin aldı' dedi, attığı yalan resmi kayıtlarla elinde patladı

Van-İstanbul uçağıyla İstanbul Havalimanı'na gelen yaşlı bir vatandaşın oğlu, "Devlet Türkçe bilmeyen annemi 2,5 saat boyunca rehin tuttu" dedi. Şahsın yalanı, İstanbul Valiliği'nin yayınladığı kayıtlarla elinde patladı. 

Genel

19.03.2024, 16:35

Sosyal medyada provokasyon amaçlı içerik üreten hesapların bir yalanı daha ellerinde patladı. Devletin, vatandaşlarına karşı ayrımcılık yapıp hizmet götürmediği propagandasını yaymak için üretilmiş sahte iddialardan biri, dakika dakika yayınlanan kayıtlarla çökertildi. 

İstanbul Havalimanı'nda 'Türkçe bilmediği için hizmet alamadığı ve 2,5 saat boyunca rehin kaldığı' ileri sürülen bir vatandaşa dair yayınlanan iddialara İstanbul Valiliği cevap verdi. 

İstanbul Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan basın açıklamasında, Van'dan İstanbul'a gelen 1944 doğumlu S.Ç.'nin yolculuk süreci anlatıldı.

S.Ç.'nin oğlu olduğunu iddia eden bir şahıs, 'annesini devletin rehin tuttuğunu' iddia ederek sosyal medyada bir görüntü yayınlamıştı. 

S.Ç. adlı vatandaşın uçağa indikten sonra tekerlekli sandalye ile alınması görüntülere (sağda) yansıdı.

3 büyükşehirde okul servis ücretleri belli oldu: En fazla zam Ankara'da yapıldı 3 büyükşehirde okul servis ücretleri belli oldu: En fazla zam... Haberi Görüntüle

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE ALINDI

17.01.2024 TK2751 Van'dan İstanbul Havalimanı’na gelen 1944 doğumlu S.Ç.’nin uçaktan iniş süreci şu şekilde gerçekleşmiştir:

  • 14.26 Uçak piste iner,
  • 14.36 Körük kapısındaki uçaktan çıkar,
  • 14.44 Tekerli sandalye ile alınır,
  • 14.51 Bagaj alım salonuna bırakılır,
  • 15.05 6A bagaj bandı yanına geçer,
  • 15.39 bagajını alır,
  • 15.41 Bagaj alım salonundan çıkar,
  • 15.42 Bagaj alım salonu önünde video çekilir.

S.Ç. isimli vatandaşımız, Van’dan İstanbul Havalimanı’na gelmiştir. Vatandaşımızın ya da yakınlarının, uçağa binmeden önce talepte bulunması gereken Wheel Chair (Refakatli Tekerlekli Sandalye) hizmeti için başvurmadığı, Van’dan hareket ederken anlaşılmış ve İstanbul Havalimanı’nda gerekli talep, uçak ekibi tarafından yapılmıştır.

Uçuş ekibinin yaptığı talep doğrultusunda vatandaşımıza uçaktan inişinden, Havalimanı çıkış noktasına kadar talep edilen hizmet verilmiştir.

Yaşlı vatandaşımızla ilgili çekilen videonun tamamı en hafif tabirle art niyetli olup, devletimiz aleyhine propaganda yapmaktan öte amaç taşımadığı anlaşılmaktadır. 

İstanbul Valiliği açıklaması

 

Habere Tepki Ver

3

2

1

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading