Erken emekliliğe yol açan hasatlıkların listesi belli oldu! İşte o hastalıklar ve emeklilik şartları...

Erken emekliliğe yol açan hasatlıkların listesi belli oldu! İşte o hastalıklar ve emeklilik şartları...

Malulen emekli olabilmek için malulluk raporu alınması gerekiyor. Ancak hastaneden alınacak rapor, malulen emekli olmanızı sağlamaz. Bu rapor malulluk halini teyitlese de emekli maaşı almak için yeter şart değil. Emekli aylığı için maluliyetin SGK Sağlık Kurulu’nca tespiti gerekiyor.

Genel

25.09.2024, 14:49

SGK, malulen emekliliğe neden olacak hastalıkları tek tek sıralıyor. Günün şartlarına göre de bu listeyi her zaman güncelliyor. 

Terör bitti, hasat başladı! Terör nedeniyle boşalttıkları köye 29 yıl sonra döndüler! Terör bitti, hasat başladı! Terör nedeniyle boşalttıkları köye 29 yıl... Haberi Görüntüle

PRİM ŞARTI NEDİR? 

SGK Sağlık Kurulu tespitinin ardından malulen emeklilik için diğer şartlar devreye giriyor. En az 10 yıldan beri sigortalı olup, toplam olarak 1800 gün veya başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul olan sigortalılar için ise sigortalılık süresi aranmaksızın 1800 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödenmiş olması gerekiyor.

Bu şartları yerine getirenlere malullük aylığı bağlanıyor. Malulen emeklilik hakkını elde edebilmek için malullük nedeninin çalışırken oluşması gerekiyor. Doğuştan engelli kişiler için emeklilik şartları farklı.

Adli Tıp raporu çıktı! Motosiklet kazasında ölen Rus fenomen hakkında dikkat çeken sonuç! Adli Tıp raporu çıktı! Motosiklet kazasında ölen Rus fenomen hakkında... Haberi Görüntüle

HANGİ HASTALIKLAR ERKEN EMEKLİLİĞE YOL AÇIYOR

Listede nörolojik hastalıklar, psikiyatrik hastalıklar, göz hastalıkları, kulak-burun-boğaz hastalıkları, onkolojik hastalıklar, hematolojik hastalıklar, ortopedi ve travmatolojik hastalıklar, romatolojik hastalıklar, gastroenterolojik, kalp ve damar hastalıkları gibi ana başlıklar altında toplam 159 hastalık yer alıyor.

En temel hastalıklar ise şöyle: Kanser, beyin tümörü, Multiple Skleroz (MS), şizofreni, görme azlığı, parkinson, demans, epilepsi, anemi, behçet hastalığı, şeker hastalığı, karaciğer hastalıkları, kalp yetmezliği, kalp nakli, akciğer nakli, tüberküloz, AIDS, böbrek nakli, solunum sistemi hastalıkları, denge bozuklukları.

Tedavisi olmayan genetik hastalıklar, MS, Parkinson, Alzheimer, demans, sara hastalığı, psikiyatrik hastalıklar, kardiyolojik hastalıklar, sindirim sistemi ile ilgili hastalıklar, astım, koah da malulen emekliliğe neden olan hastalıklar arasında. Solunum cihazı kullanmak zorunda olan sigortalılar da malulen emekli sayılıyor. Verem hastalarına da iki yıl süreyle maluliyet hakkı veriliyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading