Yandex Metrica

Sitede Ara

Eurofighter Typhoon savaş uçağı kimin, hangi ülkenin, özellikleri neler? Eurofighter Typhoon hangi ülkeler kullanıyor?

Eurofighter Typhoon savaş uçağı kimin, hangi ülkenin, özellikleri neler? Eurofighter Typhoon hangi ülkeler kullanıyor?

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türkiye'nin İngiltere ve İspanya'dan 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı almayı planladığını açıkladı. Eurofighter Typhoon, 4.5 nesil, çift motorlu, kanat delta kanatlı ve çok rollü bir savaş uçağıdır. Bu gelişme sonrasında Eurofighter Typhoon savaş uçağına yönelik ilgi ve araştırmalar hız kazandı. Peki Eurofighter Typhoon savaş uçağı kimin, hangi ülkenin, özellikleri neler? Eurofighter Typhoon hangi ülkeler kullanıyor?

Genel

20.05.2024, 13:14

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in açıklamaları sonrasında Eurofighter Typhoon savaş uçağının özellikleri merak konusu oldu. Milli Savunma Bakanı, "Eurofighter Typhoon" tedariki için çalışmaların sürdüğünü vurgulayarak, "Bu uçaklar İngiltere, Almanya ve İspanya ile ilgili. Hem İngiltere hem İspanya 'evet' diyor, şimdi Almanya'yı razı etmek için onlar çalışıyorlar. O sorunu İngiltere ve İspanya 'Biz çözeceğiz' diyorlar. Olursa 40 tane Eurofighter uçağı almayı planlıyoruz." şeklinde konuştu. Peki Eurofighter Typhoon savaş uçağı kimin, hangi ülkenin, özellikleri neler? Eurofighter Typhoon hangi ülkeler kullanıyor?

Sokak ortasında kaldırım taşıyla vahşet! Görüntüler kan dondurdu: Bir kadın daha koca cinayetine kurban gitti! Sokak ortasında kaldırım taşıyla vahşet! Görüntüler kan dondurdu: Bir kadın... Haberi Görüntüle

EUROFİGHTER TYPHOON SAVAŞ UÇAĞI KİMİN, HANGİ ÜLKENİN?

Eurofighter Typhoon, Almanya, İngiltere, İtalya ve İspanya tarafından ortaklaşa geliştirilen, dördüncü nesil bir avcı uçağıdır. 1994 yılında ilk uçuşunu gerçekleştiren Typhoon, günümüzde dünyanın en gelişmiş hava üstünlüğü uçaklarından biri olarak kabul edilmektedir.

İzleyenleri güldüren trafik cezası diyaloğu: Kask takmayan çocuğa çizgi film yasağı! İzleyenleri güldüren trafik cezası diyaloğu: Kask takmayan çocuğa çizgi film... Haberi Görüntüle

Saat verildi! Meteoroloji'den İstanbul dahil o bölgelere sağanak yağmur uyarısı! Saat verildi! Meteoroloji'den İstanbul dahil o bölgelere sağanak yağmur uyarısı! Haberi Görüntüle

EUROFİGHTER TYPHOON ÖZELLİKLERİ NELER?

Eurofighter Typhoon, çift motorlu, delta kanatlı bir uçaktır. Uzunluğu 19,1 metre, yüksekliği 5,9 metre ve kanat açıklığı 11,2 metredir. Boş ağırlığı 11.000 kilogram, maksimum kalkış ağırlığı ise 25.000 kilogramdır.

Uçağın motorları, Rolls-Royce Turbomeca EJ200 Eurojetlerdir. Bu motorlar, Typhoon'a Mach 2,0'ye (2.495 kilometre/saat) kadar hızlanma ve 17.000 metreye (55.775 feet) kadar irtifalanma imkanı sunmaktadır.

Silahlar

Eurofighter Typhoon, çeşitli silahlar ve mühimmatlarla donatılabilir. Uçağın standart silahları arasında 27 milimetrelik Mauser BK-27 topu, AIM-9 Sidewinder, AIM-120 AMRAAM ve IRIS-T havadan havaya füzeleri, AGM-84 Harpoon, AGM-88 HARM ve Storm Shadow havadan yere füzeleri ve Paveway serisi güdümlü bombalar yer almaktadır.

Görüş ve Elektronikler

Eurofighter Typhoon, gelişmiş aviyonik sistemlere sahiptir. Uçağın en önemli elektronik sistemleri arasında, Captor multimod radar, Captor-E aktif faz dizinli radar, IRST infraruj arama ve takip sistemi ve DASS (Defence Aids Sub-System) savunma destek alt sistemi yer almaktadır.

Captor radar, Typhoon'a havadan havaya ve havadan yere hedefleri tespit, takip ve imha etme imkanı sunmaktadır. Captor-E radar ise, Typhoon'un hava üstünlüğü yeteneklerini daha da artırmaktadır.

IRST sistemi, Typhoon'a gece ve gündüz, düşman hedeflerini tespit etme imkanı sunmaktadır. DASS sistemi ise, Typhoon'u düşman füzelerinden korumaya yardımcı olmaktadır.

Üsküdar Belediyesi nasıl görmez? Üsküdar Yeni Valide Camii silüetini bozan binaya tepki yağdı! Üsküdar Belediyesi nasıl görmez? Üsküdar Yeni Valide Camii silüetini bozan... Haberi Görüntüle

EUROFİGHTER TYPHOON HANGİ ÜLKELER KULLANIYOR?

Eurofighter Typhoon, günümüzde dokuz ülke tarafından kullanılmaktadır. Bu ülkeler arasında Almanya, İngiltere, İtalya, İspanya, Avusturya, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri yer almaktadır.

Uçak, Irak, Suriye ve Libya'da hava harekatlarında kullanılmıştır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading