Gelecek hafta başlıyor! ATM'lerde artık o şifreler kullanılamayacak! İşte yasaklı şifrelerin kombinasyonları...

Gelecek hafta başlıyor! ATM'lerde artık o şifreler kullanılamayacak! İşte yasaklı şifrelerin kombinasyonları...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ATM'lerde basit ve tahmin edilebilir şifrelerin kullananlar için harekete geçti. 

Genel

02.10.2024, 12:43

Artan hırsızlık ve dolandırıcılık vakalarına karşı önlem almak amacıyla BDDK düğmeye bastı. Gelecek hafta itibarıyla Türkiye genelinde yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile birlikte, banka ve kredi kartlarında '1923', '1453', '1903', '5353' gibi yaygın olarak kullanılan şifreler yasaklanacak.

Meteorolojiden 12 il için sarı kodlu uyarı! Dondurucu soğuklara hazır olun: Balkanlar’dan yağışlı hava geliyor! Meteorolojiden 12 il için sarı kodlu uyarı! Dondurucu soğuklara hazır... Haberi Görüntüle

AMAÇ GÜVENLİ ŞİFRELERE TEŞVİK ETMEK! 

Bu düzenleme, müşterilerin daha güvenli şifreler kullanmasını teşvik etmeyi hedefliyor. BDDK, basit şifre kombinasyonlarının kötü niyetli kişilerce kolayca tahmin edilebildiğine dikkat çekerek, bu tür şifrelerin kullanımını sonlandırmayı amaçlıyor.

Adli Tıp raporu çıktı! Motosiklet kazasında ölen Rus fenomen hakkında dikkat çeken sonuç! Adli Tıp raporu çıktı! Motosiklet kazasında ölen Rus fenomen hakkında... Haberi Görüntüle

İŞTE O YASAKLI ŞİFRE KOMBİNASYONLARI

Yeni düzenlemeye göre, kuruluş tarihleri, il plaka kodları, takım tarihleri ve benzeri yaygın rakam kombinasyonları artık geçerli olmayacak. Müşteriler, ATM'de işlem yaparken bu tür şifreleri kullanıyorlarsa, sistem otomatik olarak şifre değiştirme uyarısı verecek ve güvenli bir şifre oluşturulmasını zorunlu kılacak.

Emine Erdoğan anne adaylarına normal doğum çağrısı: Bu mucizeyi  sezaryen ile tecrübe etmeyin! Emine Erdoğan anne adaylarına normal doğum çağrısı: Bu mucizeyi sezaryen... Haberi Görüntüle

SİSTEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

Türkiye genelinde uygulanacak olan bu yeni düzenleme, gelecek hafta itibarıyla tüm bankaların ATM sistemlerinde devreye alınacak. Müşteriler, daha karmaşık ve güvenli şifreler seçmeye yönlendirilecek.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading