Google Android Deprem Uyarı Sistemi nedir? Deprem Uyarı Sistemi nasıl açılır? 

Google Android Deprem Uyarı Sistemi nedir? Deprem Uyarı Sistemi nasıl açılır? 

Ülkemizde sık sık meydana gelen depremlerle birlikte, Android telefonlar için geliştirilen deprem uyarı sistemi hakkında merak edilen detaylar bulunuyor. Depremleri saniyeler öncesinden kullanıcılara bildiren bu uyarı sisteminin kullanımı üzerine araştırmalar yapılıyor. Google'ın Deprem Uyarı Sistemi, Android işletim sistemine sahip cihazlarda faaliyet gösteren bir deprem algılama ve uyarı hizmeti. Söz konusu uygulama, bugün İstanbul'da meydana geleb 5.1 büyüklüğündeki depremi saniyeler öncesinden bildirdi. Peki, Google Android Deprem Uyarı Sistemi nedir ve nasıl kullanılır?

Genel

23.01.2024, 21:47

Google, küresel çapta depremleri algılamak ve kullanıcılara uyarı göndermek amacıyla ücretsiz bir sistem geliştirdi. Bu sistem, altyapısı ve teknolojisi sayesinde dünya genelinde meydana gelen depremleri tespit ediyor. Android Deprem Uyarı Sistemi, deprem anındaki sarsıntıdan korunmak için zaman kazandırmak üzere tasarlanmıştır. 

Son zamanlarda önemli bir konu haline gelen bu sistem, Google'ın altyapısını kullanarak depremleri saniyeler öncesinden tespit ederek kullanıcılara uyarı gönderir. Türkiye'de de kullanıma sunulan Google Android Deprem Uyarı Sistemi sayesinde, vatandaşlar deprem öncesi anında uyarı alarak daha güvenli bölgelere geçme imkanına sahip oluyor.

Öğretmenleri rahatlatan uygulama! MEB düğmeye bastı: Randevuyla okula gelecekler Öğretmenleri rahatlatan uygulama! MEB düğmeye bastı: Randevuyla okula gelecekler Haberi Görüntüle

GOOGLE ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR?

İvmeölçer Kullanımı: Akıllı telefonlarda bulunan ivmeölçer (accelerometer), hareketleri algılayabilen bir sensör. Google'ın bu teknolojisi, yeryüzündeki ani hareketleri tespit etmek için bu sensörü kullanır.

Veri Toplama ve Analiz: Kullanıcılardan gelen veriler, geniş bir veritabanında toplanır. Eğer birçok cihaz benzer bir hareket algılarsa, bu durum depremin habercisi olabilir. Sistem, bu verileri hızla analiz eder.

Uyarı Gönderimi: Sistem, belirli bir bölgede deprem tespit ederse, o bölgedeki diğer kullanıcılara hızlı bir uyarı gönderir. Bu uyarı, kullanıcılara saniyelerle ölçülen ekstra bir süre kazandırarak güvenliklerini sağlar.

Emine Erdoğan anne adaylarına normal doğum çağrısı: Bu mucizeyi  sezaryen ile tecrübe etmeyin! Emine Erdoğan anne adaylarına normal doğum çağrısı: Bu mucizeyi sezaryen... Haberi Görüntüle

ANDROİD DEPREM UYARI SİSTEMİ NASIL KURULUR?

Android deprem uyarı sisteminden yararlanabilmek için kablosuz bağlantı veya veri bağlantısının açık olması gerekiyor. Bölgede yaşanan tüm depremler için uyarı alınmayabilir. 

Bazen de uyarı alabilir, ancak bulunduğunuz konumda bir deprem olduğunu hissetmeyebilirsiniz. Uyarıyı sarsıntı başlamadan önce, sarsıntı sırasında veya hemen sonrasında alabilirsiniz. 

Özelliği kullanabilmek için ilk olarak telefonun 'AYARLAR' menüsüne gidin, daha sonra Konum>Gelişmiş>Deprem Uyarıları adımlarını takip ederek deprem uyarı sistemini aktif hale getirin.

  • Telefonunuzun AYARLAR uygulamasını açın.
  • KONUM > GELİŞMİŞ > DEPREM UYARILARI’na dokunun.
  • DEPREM UYARILARI’nı açın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading