Yandex Metrica

Sitede Ara

Instagram'a ne oldu? Instagram kapatıldı mı, neden giremiyorum?

Instagram'a ne oldu? Instagram kapatıldı mı, neden giremiyorum?

Sabah saatlerinde Instagram'a giriş yapamayan milyonlarca vatandaş arama motoruna, "Instagram'a neden girilmiyor? Instagram'a ne oldu, erişim engeli mi geldi, kapatıldı mı?" sorularını yöneltti. Peki, Instagram'a ne oldu, neden girilmiyor?

Genel

02.08.2024, 09:45

Bu sabah, popüler sosyal medya platformu Instagram'a giriş yapamayan kullanıcılar, "Instagram çöktü mü?" sorusunu gündeme getirdi.

İstanbul 30 Ağustos etkinlikleri 2024! 30 Ağustos'ta kimlerin konseri var, etkinlikler nerede olacak? İstanbul 30 Ağustos etkinlikleri 2024! 30 Ağustos'ta kimlerin konseri var,... Haberi Görüntüle

INSTAGRAM KAPATILDI MI?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) web sitesindeki bilgilere göre, Instagram'a bu sabah erişim engellendi.

Kararın ardından Türkiye'den Instagram'a erişim sağlanamıyor.

Kullanıcılar, VPN ve diğer alternatif yollarla Instagram'a erişim sağlamaya çalışırken, BTK'nın web sitesinde bu erişim engelinin ne kadar süreceği konusunda herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Dünyada sadece 170 tane var! Fenomenlerden lüks saat üzerinden komisyon vurgunu Dünyada sadece 170 tane var! Fenomenlerden lüks saat üzerinden komisyon... Haberi Görüntüle

 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu dünyanın en çok kullanılan micro sosyal medya platformu Instagram'a erişim yasağı getirildiğini açıkladı. Instagram.com'a getirilen yasak BTK'nın site sorgulama detayında çıktı.  Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) Instagram'a erişim engeli getirildiği açıklamasında, “instagram.com, 02/08/2024 tarihli 490.05.01.2024.-608983 sayılı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla erişime engellenmiştir.” ifadelerine yer verildi. 

İstanbul 30 Ağustos etkinlikleri 2024! 30 Ağustos'ta kimlerin konseri var, etkinlikler nerede olacak? İstanbul 30 Ağustos etkinlikleri 2024! 30 Ağustos'ta kimlerin konseri var,... Haberi Görüntüle

KATALOG SUÇLARI NEDİR?

Vatandaşlar ise katalog suçlarının neler olduğuınu araştırmaya başladı.  Katalog suçlar 1 Haziran 2005 yılından beri yürürlükte olan CMK tarafından düzenlenen suçlardır. Katalog suçlar için tutuklama nedeni olduğu kabul edilir. Katalog suçlar  5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nda yer alır. Instagram'a getirilen yasağın nedeni olarak "katalog suçlara uymadığı" gösterilmişti. 

Süper hücre nedir? İstanbul'da süper hücre mi oluştu? Süper hücre nedir? İstanbul'da süper hücre mi oluştu? Haberi Görüntüle

KATALOG SUÇLAR LİSTESİ

Gününüzde pek çok suç katalog suçları arasında yer alıyor. İşte katalog suçları listesinde yer alan suçların bazıları; 

Kasten Öldürme

Hırsızlık yapmak

Kasten Yaralama

Soykırım ve İnsanlığa Karşı Suçlar

Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti

İşkence

Cinsel Saldırı

Örgüt kurmak (suç amacıyla)

İnsan ticareti yapmak

Çocukların Cinsel İstismarı

Hırsızlık ve Yağma

Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti

Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma

Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar

Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar

Düşmanla İşbirliği Yapmak

Devlete Karşı Savaşa Tahrik

Düşman Devlete Maddi ve Mali Yardım

Cumhurbaşkanına Suikast ve Fiilî Saldırı

Silah Kaçakçılığı Suçları

Anayasal düzeni bozma suçu işlemek

Sağlık çalışanlarına kasten yaralamak

Havada korku dolu anlar: THY uçağı türbülansa girdi: Yaralılar var! Havada korku dolu anlar: THY uçağı türbülansa girdi: Yaralılar var! Haberi Görüntüle

FAHRETTİN ALTUN'DAN INSTAGRAM'A TEPKİ

31 Temmuz günü İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayınlamış ve Instagram'ın Heniyye ile ilgili paylaşımları engellediğine dikkati çekerek, “Ayrıca, Heniyye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir” ifadelerine yer vermişti.

Bakan Uraloğlu test sürüşünü yaptı! Otonom kamyon akıllı yollarda Bakan Uraloğlu test sürüşünü yaptı! Otonom kamyon akıllı yollarda Haberi Görüntüle

HANİYE SUİKASTINA SANSÜR UYGULAMIŞTI

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, İsrail'in alçakça suikastı sonucu İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda şehit edilmiş milyonlarca insanı yasa boğmuştu. Yaşanan olayla ilgili üzüntülerini sosyal medya hesaplardan paylaşmıştı. Ancak Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, yapılan paylaşımları hiçbir gerekçe göstermeden tek tek kaldırmıştı.

İşgalci İsrail tarafından şehit edilen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail, sosyal medya platformu Instagram'a göre "tehlikeli" görüldüğü için, kendisiyle ilgili yazılan taziye mesajlarını hiçbir gerekçe göstermeden kaldırmaya başlayınca META'ya peş peşe tepki yağmıştı.

Öte yandan Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, nefret söylemiyle ilgili geçtiğimiz günlerde dikkat bir güncelleme yaptığını duyurmuştu. Şirket paylaşımlarda 'Siyonizm' kelimesinin kullanımını tamamen yasakladı. Aylardır gece-gündüz demeden katliam yapan İsrail yanlısı gruplar tarafından memnuniyetle karşılandı. 

İzmir'de 3 kızını öldüren cani baba bu soruları sormuş! Acılı anne ilk kez konuştu: Beni yaşarken öldürdü! İzmir'de 3 kızını öldüren cani baba bu soruları sormuş! Acılı... Haberi Görüntüle

FİLİSTİN'İ DESTEKLEYEN İÇERİKLER SANSÜRLENDİ 

Meta, Ortadoğu ile ilgili içerik moderasyon uygulamaları konusunda incelemelerle karşı karşıya kalmıştı. Eleştirmenler ve bazı gruplar, şirketi, platformlarında Filistinlileri destekleyen içerikleri sansürlemekle suçlanmıştı.

Habere Tepki Ver

9

26

6

6

3

0

1

3

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading