Yandex Metrica

Irak hükümetinden Türkiye kararı! Artık o yaş grubundakilere serbest!

Irak hükümetinden Türkiye kararı! Artık o yaş grubundakilere serbest!

Irak hükümeti tarafından yapılan duyuruya göre; 50 yaş üstü ve 15 yaş altı Türk vatandaşlarının Irak'a vizesiz seyahat edebilece bildirildi. 

Genel

11.09.2024, 11:26

Irak Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu toplantısında, 50 yaş üzeri ve 15 yaşını doldurmamış umuma mahsus pasaport sahibi Türk vatandaşlarının Irak'a vizesiz seyahat edebileceği kararı alındı.

Metroda vahşet! Boşanma aşamasındaki eşini sırtından vurarak öldürdü! Metroda vahşet! Boşanma aşamasındaki eşini sırtından vurarak öldürdü! Haberi Görüntüle

30 GÜN İKAMET EDEBİLECEK

Alınan kararla birlikte Türk vatandaşlarının pasaportlarına Irak'taki havalimanları ve sınır kapılarında giriş mührü basılacak ve bu kişiler Irak'ta 30 gün ikamet edebilecek.15 yaşından küçük ve 50 yaşından büyük olan Iraklılar için de Türkiye'ye vize muafiyeti sağlanmıştı.​​​​​​​

 

Bu karşılıklı vize muafiyeti düzenlemeleri, Türk ve Iraklı vatandaşlar arasındaki seyahatleri basitleştirerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine önemli katkılar sağlayacak. Bu yeni düzenleme, iki ülke arasındaki turizm ve ticaret hareketliliğini artırarak, uluslararası ilişkilerin daha da derinleşmesine de zemin hazırlaması bekleniyor.

 

 

 

 

Habere Tepki Ver

1

0

1

3

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading