Yandex Metrica

Sitede Ara

İstanbul trafiği nefes alacak! Bakanlık düğmeye bastı: Paylaşımlı yolculuk vergilendirildi!

İstanbul trafiği nefes alacak! Bakanlık düğmeye bastı: Paylaşımlı yolculuk vergilendirildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, başta İstanbul sakinleri olmak üzere vatandaşların büyük kısmının uzun süredir beklediği paylaşımlı yolculuk hakkında düğmeye bastı. Bakanlık paylaşımlı yolculuğun resmi olarak vergilendirilmesine karar verdi. Böylece sadece taksici esnafının üstlendiği ulaşım hizmetinde özel firmaların yasallaşmasının önü açılarak verilen hizmet yaygınlaşmış olacak. 

Genel

08.08.2024, 12:23

İstanbullu başta olmak üzere vatandaşların büyük kısmının uzun süredir talep ettiği paylaşımlı yolculuk yönetmeliği üzerine önemli bir adım atıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni bir düzenleme ile paylaşımlı yolculuğun resmi olarak vergilendirilmesine hükmetti. Bu adımla sadece taksici esnafının üstlendiği ulaşım hizmetinde özel firmaların yasallaşmasının önü açılmış oldu.

Sokak ortasında kaldırım taşıyla vahşet! Görüntüler kan dondurdu: Bir kadın daha koca cinayetine kurban gitti! Sokak ortasında kaldırım taşıyla vahşet! Görüntüler kan dondurdu: Bir kadın... Haberi Görüntüle

"DEVLETİMİZİN ÇAĞRIMIZA KULAK VERMESİNDEN SON DERECE MUTLUYUZ"

Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği isteyen 376 bin kişinin dilekçesini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğüne dün teslim etti. Ulaştırma Koordinasyon Merkezi’ne (UKOME) Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliğinin gelmesiyle başlayan sürecin olumlu şekilde devam ettiğini belirten Öktem, “İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur ile görüştük. Kendisi de bize destek olduğunu ve bu işi sevdiğini iletti. Devletimizin çağrılarımıza kulak vermesinden son derece mutluyuz. Süreç birkaç ay içerisinde yönetmeliğin yazılıp UKOME’de onaylanmasının ardından nihayete kavuşacak ve 200 bin TAG sürücümüz derin bir nefes alacak” dedi.

Türkiye'nin acısını prim için kullanmayın! Ünlü fenomen Özlem Öz'den tepki çeken Narin paylaşımı! Türkiye'nin acısını prim için kullanmayın! Ünlü fenomen Özlem Öz'den tepki... Haberi Görüntüle

"İSTANBUL İÇİN LÜKS DEĞİL ZARURET"

Öktem, paylaşımlı yolculuğun getirilerilecek yeni düzeni katıldığı canlı yayında anlattı. Bu İstanbul için lüks değil zaruret" diyen Öktem, "Taksi sektörü basit usul vergiye tabi. Yılda milyonlarca lira ciro yapan taksiler, 5 bin lira basit vergi ödüyorlar. Bu yönetmelikle yılda devletin elde edeceği gelir 1 milyar dolar civarında. Bu her yıl bir Marmaray demek." dedi. 

Adak kurbanı olanlar dikkat: Bağışlarınızı ihtiyacı olanlara Kızılay'la kolayca ulaştırabilirsiniz Adak kurbanı olanlar dikkat: Bağışlarınızı ihtiyacı olanlara Kızılay'la kolayca ulaştırabilirsiniz Haberi Görüntüle

"190 BİN ŞOFÖR BU İŞTEN EKMEK YİYOR"

Türkiye'nin en büyük iş vereni olduklarını belirten Öktem, "190 bin şoförümüz bu işten ekmek yiyor. Yaptığımız anketlere göre, bir şoför ortalama 3,8 kişilik bir aileye bakıyor. Çarptığınız zaman 657 bin kişi Martı Tag sayesinde ekmek yiyor." dedi. 200 ülkede paylaşımlı yolculuk olduğunu vurgulayan Öktem, "Örneğin New York'ta paylaşımlı yolculuğun legalleşmesinden sonra işsizlik oranları yüzde 3 civarı düşmüş. Çok ciddi rakamlar bunlar. İşi olmayan, yeni işten ayrılmış, geçiş sürecinde olan bir sürü insan bu sayede ekmek yiyor, yemeye devam edecek" açıklamasında bulundu. 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

1

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading