Yandex Metrica

Sitede Ara

Lisede Edebiyattan kalınca sınıfta kalır mı?

Lisede Edebiyattan kalınca sınıfta kalır mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sınıfta geçme-kalma durumuna ilişkin yeni bir güncelleme yapılacağını açıkladı Hemen belirtelim mevcut açıklama edebiyat dersini kapsamıyor. Mevcut sınıf geçme koşullarını sağlayanlar edebiyat dersi zayıf olsa bile sınıf tekrarı yapmaz. Sadece edebiyat dersinden kalmak tek başına bir şey ifade etmiyor. Edebiyat dersinden kalan sınıf tekrarı yapmaz.

Genel

14.06.2024, 08:09

Lisede mevcut sınıf geçme koşullarını sağlayan bir öğrenci edebiyat dersi zayıfsa bile sınıf tekrarı yapmaz. Edebiyat dersinden kalınca sınıfta kalma olmaz. Liselerde sınıfta kalma düzenlemesi geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Buna göre not ortalaması 50'nin üzerinde bile olsa öğrenciler gerekli koşulları sağlayamayınca sınıfta kalabilecek. Bu sene kademeli olarak uygulanan ve 9. sınıflarda geçerli olan uygulamaya göre; Öğrenciler not ortalaması 50 ve üzerinde ise ne fazla 3 dersten kalabilir ve sorumlu geçebilir. Not ortalaması 50 ve üstünde olan öğrencilerin önceki dönemler dahil 6 dersi kalırsa sınıfta kalacak. Son gelen açıklama ise veliler ve öğrencilerin kafasını bir kez daha karıştırdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Türkçe dersinde not ortalaması 70'in altında olanların sınıfı geçemeyeceğini açıkladı. Bu gelişmenin ardından lise öğrencileri ve veliler de Lisede Edebiyattan kalınca sınıfta kalır mı? Edebiyat dersi zayıfsa sınıfta mı kalınır? Türk Dili ve Edebiyatı 70'den düşükse sınıf tekrarı mı yapılır? sorularına yanıt aramaya başladı. Hemen belirtelim; Eğer bir öğrenci mevcut sınıf geçme koşullarını sağlıyorsa Edebiyat dersinden kalınca sınıf tekrarı yapmaz. (Konuyla ilgili dersin öğretmeninden ve okul yöneticilerinden bilgi alabilirsiniz)

lise edebiyat dersi zayıfsa.JPG

Meteoroloji’den İstanbul dahil 3 il için sağanak yağış uyarısı: Ani sel olabilir! Meteoroloji’den İstanbul dahil 3 il için sağanak yağış uyarısı: Ani... Haberi Görüntüle

LİSEDE EDEBİYATTAN KALINCA SINIFTA MI KALINIR?

Lisede Türk Dili ve Edebiyatı dersinden kalan öğrenciler sınıf geçme koşullarını sağlıyorsa mezun olana kadar o dersi vermek zorundadır. Hiçbir dersi zayıf olmayan ve yüzde 50 not ortalamasının üstünde olan öğrenciler eğer sadece Edebiyat dersinden kaldıysa bu dersi mezun olana kadar vermek zorundadır. Edebiyat dersinden kalınca sınıf tekrarı yapılmaz. Edebiyat dersinden kalınca sınıfta kalma olmaz. Daha detaylı bilgi için dersin öğretmeni ve okul  yöneticilerine danışabilirsiniz. İnternette yer alan bilgiler geçeği yansıtmayabilir. 

Meteoroloji’den İstanbul dahil 3 il için sağanak yağış uyarısı: Ani sel olabilir! Meteoroloji’den İstanbul dahil 3 il için sağanak yağış uyarısı: Ani... Haberi Görüntüle

EDEBİYAT DERSİ ZAYIF OLAN SINIFTA KALIR MI?

Bir öğrenci sınıf geçme koşullarını sağlıyorsa Edebiyat dersi zayıf bile olsa sınıfı geçer ancak edebiyat dersinden sorumlu olur. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin bir televizyon programında sınıfta kalma düzenlemesine dair detayları verdi. Tekin sınıf geçmede Türkçe dersinin önemine vurgu yaptı. 

Habere Tepki Ver

9

3

6

7

0

0

0

5


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading