Yandex Metrica

Luis Rubiales kimdir? Luis Rubiales olayı nedir, istifa etti mi?

Luis Rubiales kimdir? Luis Rubiales olayı nedir, istifa etti mi?

FIFA, Kadınlar Dünya Kupası şampiyonasında İspanya kupayı kaldırdı. Kutlamalar sırasında Federasyon Başkanı Luis Rubiales, milli takım oyuncusu Jenni Hermoso’yı dudağından öptü ve olay büyük yankı uyandırdı. Rubiales bu olayın sevgi gösterisi olduğunu belirtirken pek çok kişi yaşanan olayın taciz olduğu görüşünde. Luis Rubiales yaşanan olayların ardından istifa etmesi beklenirken FİFA'dan beklenen karar çıktı.

Genel

23.01.2024, 21:20

İspanya'da, milli takımdaki kadın futbolcuyu ödül töreninde dudağından öpen Luis Rubiales'e öfkeler dinmedi. Luis Rubiales'in istifa etmeyeceğini açıklaması üzerine tepkiler daha da arttı. Pek çok İSpanyol futbolcu yaşanan olayı protesto etmek için kararlar aldı. İspanya Erkek Milli Takımı’nda forma giyen Real Betisli futbolcu Borja Iglesias yaşanan olayı protesto ederek Luis Rubiales'in istifa edene kadar Milli Takıma yer almayacağını duyurdu. RFEF Başkanı’nın bugünkü açıklamalarını “Üzücü ve hayal kırıklığı” olarak yorumlayan Iglesias, “Milli formayı giymek kariyerimde olan en büyük şeydi. Bir daha giyecek miyim bilemiyorum ama bazı şeyler değişene ve bu tip olayların cezasız kalmadığını görene kadar milli formayı giymeme kararı aldım. Daha adil, insani ve düzgün bir futbol için” ifadelerini kullandı.

Başkentte kan donduran cinayet! Eşini elektronik kelepçeliyken katletti! Başkentte kan donduran cinayet! Eşini elektronik kelepçeliyken katletti! Haberi Görüntüle

HÜKÜMET HAREKETE GEÇTİ

Luis Rubiales'e en büyük tepki de Barcelona'dan geldi. Barcelona Kulübü yazılı bir açıklama ile RFEF Başkanı’nın davranışlarını tamamen uygunsuz ve talihsiz bulduğunu vurgulayarak başkanın istifa etmesini istedi. İspanya hükümeti de, Kültür ve Spor Bakanlığı'na bağlı olan Spor Yüksek Konseyi (CSD) aracılığıyla, Rubiales’in görevinden alınması talebiyle Spor Tahkim Mahkemesi’ne başvuracağını duyurdu.

Her iki yön trafiğe kapatılacak! İBB'den D-100’de iki hafta sürecek çalışma! Her iki yön trafiğe kapatılacak! İBB'den D-100’de iki hafta sürecek... Haberi Görüntüle

FİFA'DAN CEZA ÇIKTI

FIFA, Hermoso'yu dudağından öperek tepkileri üzerine çeken İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'i hakkındaki soruşturma açıtı. Soruşturma sonucuna göre Luis Rubiales'e 90 gün görevden uzaklaştırma verildi. 

4 gün boyunca dikkat! Meteorolojiden 37 ilde kuvvetli yağış uyarısı! 4 gün boyunca dikkat! Meteorolojiden 37 ilde kuvvetli yağış uyarısı! Haberi Görüntüle

LUİS RUBİALES OLAYI NEDİR?

FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalinde  İspanya ve İngiltere 20 Ağustos 2023 tarihinde karşılaştı. Karşılaşmayı İspanya kazandı ve kupanın sahibi oldu. Kutlamalar sırasında Federasyon Başkanı Luis Rubiales, milli takım oyuncusu Jenni Hermoso’yı dudağından öptü ve olay büyük ses getirdi. Yaşanan olay uygunsuz hareket olarak dünya basınında ses getirdi. Rubiales hareketin karşılıklı rızayla olduğunu açıklamış ancak Hermoso rızası olmadığını belirtmişti.

Öte yandan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, “Rubiales'in özrü yeterli değil” açıklamasını yapmıştı. İspanya hükümete olaya ilişkin soruşturma başlattı. 

İzmir'de 3 kızını öldüren cani baba bu soruları sormuş! Acılı anne ilk kez konuştu: Beni yaşarken öldürdü! İzmir'de 3 kızını öldüren cani baba bu soruları sormuş! Acılı... Haberi Görüntüle

LUİS RUBİALES KİMDİR?

Luis Manuel Rubiales Béjar 23 Ağustos 1977'de dünyaya geldi. 

3 sezon boyunca 53 La Liga maçında forma giydi. Eski defans oyuncusudur. İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu'nun (RFEF) başkanı ve UEFA'nın başkan yardımcılarından biridir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading