MSB'den Kilis yakınlarına düşen roket ile ilgili açıklama: Gerekli tedbirleri alıyoruz

MSB'den Kilis yakınlarına düşen roket ile ilgili açıklama: Gerekli tedbirleri alıyoruz

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, dün akşam Kilis yakınlarına düşen roketle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ''Sahadaki güçlerin faaliyetlerini ve harekat bölgelerimize yönelik tehditleri hassasiyetle takip ediyor, gerekli tedbirleri alıyoruz" denildi.

Genel

17.10.2024, 12:18

Dün akşam saatlerinde Suriye tarafında çatışmadan seken bir roket mermisi, Kilis'in Akıncı köyü yakınlarında mayınlı bölgeye düştü. Kilis Valiliği, olay nedeniyle bölgedeki bitki örtüsünde yangın çıktığını açıkladı.

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bugün saat 17.53 sıralarında Kiliz Merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede 2 SMO grubu arasında çıkan çatışmada 1 RPG 7 roketi mayınlı alana isabet etmiş ve o bölgedeki bitki örtüsünde yangına neden olmuştur.  Sosyal medyada dolaşımda bulunan görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir. Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir."

Edişe veren olayın ardından Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, dün akşam saatlerinde Kilis yakınlarına düşen roket ile ilgili açıklama geldi.

Ünlülerin şifacısı olarak biliniyordu! Bostan Baba'nın organik bostanı uyuşturucu tarlası çıktı! Ünlülerin şifacısı olarak biliniyordu! Bostan Baba'nın organik bostanı uyuşturucu tarlası... Haberi Görüntüle

''GEREKLİ TEDBİRLERİ ALIYORUZ''

MSB kaynaklarından yapılan açıklamada, "Suriye sahası hareketliliğin arttığı hassas bir dönemden geçmektedir. Dün akşam saatlerinde, 2 grup arasında çıkan çatışmada 1 roket Kilis’in 12 km güneydoğusundaki hudut karakolumuzun sorumluluk alanı içerisindeki araziye düşmüştür. Sahadaki güçlerin faaliyetlerini ve harekât bölgelerimize yönelik tehditleri hassasiyetle takip ediyor, gerekli tedbirleri alıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

MSB'den Kilis yakınlarına düşen roket ile ilgili açıklama: Gerekli tedbirleri alıyoruz MSB'den Kilis yakınlarına düşen roket ile ilgili açıklama: Gerekli tedbirleri... Haberi Görüntüle

TÜRK ASKERİ VURULDU MU?

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, terör devleti İsrail'in Birleşmiş Milletler Geçici Barış Gücü'ne yönelik saldırısı ve orada görev yapan personelin durumuyla ilgili sorulara, şu yanıtı verdi;

"İsrail tarafından Lübnan'a yapılan saldırılarda UNIFIL yerleşkesi de hedef alınmıştır. İsrail'in UNIFIL'e yönelik saldırılarını bir kez daha kınıyoruz. UNIFIL karargahında görev yapan 5 personelimizin durumu iyi olup, Beyrut Büyükelçiliğimiz ve Ataşeliğimiz kendileri ile sürekli irtibat halindedir. Bölgemizde barışın tesisi için uluslararası hukuk çerçevesindeki tüm girişimlere destek vermeyi sürdüreceğiz." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading