Yandex Metrica

Sitede Ara

Ölümcül turizm hizmeti! Antalya'da görenler gözlerine inanamadı: Denizin ortasında at turu!

Ölümcül turizm hizmeti! Antalya'da görenler gözlerine inanamadı: Denizin ortasında at turu!

Antalya'nın Alanya ilçesinde, denizin içinde tur firmasının at turu düzenlemesi büyük tepki topladı. Firmanın turistik turları ve bu turlardaki etkinliklerine yer verdiği paylaşımlarından birinde bir kadın turistin denizin içinde ata bindiği ve gezdiği görüntüler bulunuyor.  

Genel

12.09.2024, 17:40

Türkiye'nin en gözde tatil yerlerinden olan Antalya'nın Alanya ilçesinde turistlere yönelik hem deniz hem safari ve at turları düzenleyen firmanın sosyal medya hesabından yapılan paylaşım, tepkilere neden oldu. Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, "Hayvanı derin suda yüzmeye zorluyorlar. Bu hayvanlar yüzerek sırtında insan taşımak için yaratılmış değil. Bu, hayvana eziyet" dedi.

Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren karar: LGS'de o soru iptale edildi! İşte o soru ve iptal edilme gerekçesi... Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren karar: LGS'de o soru iptale edildi! İşte... Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI 

Firmanın turistik turları ve bu turlardaki etkinliklerine yer verdiği paylaşımlarından birinde, bir kadın turistin denizin içinde ata bindiği ve gezdiği görüntüler yer alıyor.  Gezinti sırasındaki derinlik ise atın ağız ve burun seviyelerine kadar geliyor. Atın çok zorlandığı görülen görüntülere çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi. 

İstanbullular dikkat: Bu yollar yaya ve araç trafiğine kapatılacak! İstanbullular dikkat: Bu yollar yaya ve araç trafiğine kapatılacak! Haberi Görüntüle

"HANİ NEREDE HAYVANSERVERLER SESİNİZ ÇIKMIYOR"

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı 'Hani nerede hayvansevenler sesiniz çıkmıyor', 'Resmen işkence, çok yazık', 'O hayvanın kulağına bir damla su gitse hayvanı sudan çıkartamazsınız ölür, çok yazık', 'Atı boğacaksın', 'Deniz atı bu mu' gibi sözlerle tepki gösterdi. 

Çeyrek altından gizli rekor! Yatırımcısına tam 1336 TL kazandırdı! İşte güncel altın fiyatları Çeyrek altından gizli rekor! Yatırımcısına tam 1336 TL kazandırdı! İşte... Haberi Görüntüle

"BU BİR NEVİ HAYVANA EZİYET"

Hayrete düşüren görüntülerle ilgili Antalya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Murat Karabayoğlu, deniz içinde ata binme görüntülerinin masum olmadığını ifade ederek "Hayvanı derin suda yüzmeye zorluyorlar. Bu bir nevi hayvana eziyet. Yetkililerin bu durumu kontrol altına alması, denetim yapılması lazım. Sonuçta bu hayvanlar yüzerek sırtında insan taşımak için yaratılmış değil. Derin suda sürekli bu duruma maruz kalmaları hayvan refahı yönünden çok sakıncalı. Sonuçta çiftliklerde yetiştirilen, gezinti için uygun hayvanlar" açıklamasında bulundu. 

Son dakika... MEB duyurdu: LGS'de puanlar yeniden hesaplanacak! Son dakika... MEB duyurdu: LGS'de puanlar yeniden hesaplanacak! Haberi Görüntüle

"ATLAR KARADA GEZMEYE UYGUN"

Karabayoğlu, açıklamasının devamında "Bu atlar gezinti atları, yani çiftliklerden kiralanan veya karada gezmeye uygun. Sahilde bir sıkıntı olmadığı, ayaklarına zarar verecek kadar taşlı ya da çakıllı yerler olmadığı, uygun şekilde bakılıp nallandığı sürece sıkıntı görmüyoruz. Fakat derin suda atın yüzdürülmesi ve üzerine insanların binerek bu şekilde hareket etmeleri çok uygun değil. Çünkü sonuçta bütün hayvanlar yüzebilir ama kendileri yüzebilir. Yani üstünde bir ağırlık varken o şekilde yüzmesi hayvan refahı yönünden uygun değil. O yüzden biz buna şiddetle karşıyız, bir nevi hayvana yapılan bir eziyet." ifadelerini kullandı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

2

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading