ORC Araştırma kimin? ORC anket şirketi sahibi kim, hangi partiye yakın?

ORC Araştırma kimin? ORC anket şirketi sahibi kim, hangi partiye yakın?

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala kamuoyu araştırmacıları anket çalışmalarını paylaşmaya devam ediyor. Son olarak ORC Anket şirketi yayınladığı son çalışması ile adından söz ettirdi. ORC anketine göre Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'nun önünde yer aldı. Basına yansıyan anket sonuçlarının ardından ORC Araştırma kimin? ORC anket şirketi sahibi kim, hangi partiye yakın? soruları bir kez daha gündeme geldi.

Genel

21.05.2024, 22:35

Yerel seçimlere sadece sayılı günler kaldı. Milyonlarca seçmen seçimlerde sandık başına gidecek. Seçim öncesi pek çok araştırma şirketi de anket çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmaya başladı. İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum arasındaki yarışta kimin seçimi kazanacağı merak konusu. Son olarak ORC İstanbul'da yaptığı anket sonucunu paylaştı. Sonuçlara göre Cumhur ittifakı'nın adayı Murat Kurum CHP'nin adayı Ekrem İmamoğlu'ndan 1,2 puan önde bulunuyor. 

Kanlı aile tartışması! Damat tüm aileye bıçakla saldırdı: 2 ölü 2 yaralı! Kanlı aile tartışması! Damat tüm aileye bıçakla saldırdı: 2 ölü... Haberi Görüntüle

ORC ARAŞTIRMA KİMİN?

Seçim anketleri ile adından söz ettiren ORC Araştırma şirketinin sahibi Mehmet Murat Pösteki'dir. Şirketin kurucusu olarak ise Hayrettin Çakır'ın ismi geçiyor.  Mehmet Pösteki şirketin Genel Müdürüdür. 

22 yıldır kamuoyu araştırmaları ile ilgilenen Mehmet Pösteki 13 yıldır ORC'nin Genel Müdürü'dür.

ORC objektif olarak anket çalışmaları yaptığını belirtiyor. 

Cenaze namazı kılınırken musalla taşında dirildi! İstanbul'daki akıl almaz olayda cenazenin yakınları konuştu! Cenaze namazı kılınırken musalla taşında dirildi! İstanbul'daki akıl almaz olayda... Haberi Görüntüle

ORC ANKET ŞİRKETİ SAHİBİ KİM?

ORD Anket şirketinin sahibi Murat ve Mehmet Pösteki'dir.

Özellikle seçim dönemlerinde kamuoyu yoklamaları ile adından söz ettiren ORC'nin yayınladığı sonuçlar zaman zaman tartışılıyor. 

İstanbul Valiliği'nden 'Bir çocuk bir dilek' projesi: Üç dileklerinden biri gerçekleştirildi! İstanbul Valiliği'nden 'Bir çocuk bir dilek' projesi: Üç dileklerinden biri... Haberi Görüntüle

ORC SON ANKET SONUÇLARI

ORC tarafından 10-12 Şubat tarihleri arasında bilgisayar destekli telefonla görüşülerek yapılan ankette 3 bin 920 kişiye İstanbul'da kime oy verecekleri soruldu. Anket sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum, İBB’nin mevcut belediye başkanı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun 1,2 puan önünde. 

Buna göre anket sonuçları şöyle:

Murat Kurum: Yüzde 37,7

Ekrem İmamoğlu: Yüzde 36,5

DEM Parti adayları Meral Danış Beştaş ile Murat Çepni: Yüzde 6,8

Zafer Parti adayı Azmi Karamahmutoğlu: Yüzde 3,7

İYİ Parti adayı Buğra Kavuncu: Yüzde 3,6

Yeniden Refah adayı Mehmet Altınöz: Yüzde 2,9

Diğer: Yüzde 1,7

Kararsız: Yüzde 7,1

 

 

*********

ORC Araştırma kimin?

 

 

 

Mehmet Pösteki kimdir?

Mehmet Pösteki kariyerinde 20 yıldan fazladır araştırma ve kamuoyu yoklamaları yapmaktadır. Bu alanda uzmanlaşan Mehmet Pösteki 2009 yılında kurulan ORC Araştırma şirketi ile yoluna devam etmektedir.

Habere Tepki Ver

3

5

3

4

1

0

0

0

Yorumlar (0)

Mehmet Karakoca

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading