Yandex Metrica

Sevan Nişanyan Yunanistan'dan kovuldu, yeni adresi Ermenistan mı?

Sevan Nişanyan Yunanistan'dan kovuldu, yeni adresi Ermenistan mı?

Kültürel varlıkları tahrip ettiği gerekçesiyle tutuklanan Sevan Nişanyan, 4 yıl önce hapisten kaçıp sığındığı Yunanistan'dan kovuluyor. Atina yönetimi, ülkeden çıkması için Nişanyan'a 15 günlük süre verdi.

Genel

09.05.2024, 05:44

2017'de Foça Cezaevi'nden firar ederek Yunanistan'a kaçan ve geçtiğimiz günlerde Atina polisince gözaltına alınan Sevan Nişanyan'a ülkeyi terk etmesi için 15 gün verildi.

Yunanistan'ın Samos adasında 9 gündür tutuklu olan Nişanyan, '15 gün içerisinde ülkeyi gönüllü olarak terk etmesi' koşuluyla bugün itibariyle serbest bırakıldı. 

Sosyal medya hesabındaki paylaşımında Nişanyan, "Sekiz gün hapiste kaldıktan sonra gözaltından serbest bırakıldım. Bu zor günlerde sevgilerini ve cesaretlerini gönderen herkese çok teşekkür ederim. Bu arada Twitter hesabım gizemli nedenlerden dolayı engellendi. Lütfen haberleri paylaşın" çağrısında bulundu. 

Nişanyan'ın eşi Ira Tzourou ise Ermenistan'ın Atina Büyükelçiliğinin şu mesajını paylaşarak Nişanyan'a Erivan kapılarının açık olduğuna işaret etti: "Ermenistan Büyükelçiliği Siros İdare Mahkemesi, Sevan Nişanyan'ın bugün serbest bırakılacağı kararını açıkladı. Karara göre 15 gün içinde Yunanistan'dan kendi isteğiyle ayrılmak zorunda. Sevan Nişanyan Ermenistan vatandaşı olduğu için dilerse Ermenistan'a gidebilir."

Dünyada sadece 170 tane var! Fenomenlerden lüks saat üzerinden komisyon vurgunu Dünyada sadece 170 tane var! Fenomenlerden lüks saat üzerinden komisyon... Haberi Görüntüle

İZİN ALIP KAÇMIŞTI 

Sevan Nişanyan hakkında, Şirince'de kültürel varlıkları tahrip ettiği gerekçesiyle 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet suçundan dokuz ayrı soruşturma açılmıştı. 

11,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası alan Nişanyan, 3,5 yıl Foça Cezaevi'nde kaldıktan sonra izinli olarak dışarı çıkmış, sonrasında Yunanistan'a firar etmişti. Atina yönetimine siyasi iltica başvurusunda bulunan ve ikamet kartı verilen Nişanyan, kaçışı sonrası paylaştığı mesajda "Kuş uçtu. darısı geride kalan 80 milyonun başına" ifadesini kullanmıştı. 

4 yılı aşkın süredir bu ülkede bulunan Nişanyan'ı Yunan makamlarının neden ülkeden kovduğu merak konusu. Nişanyan'ın Türkiye'ye gelip cezaevine girmek yerin vatandaşı olduğu Ermenistan'a gitmesine kesin gözüyle bakılıyor. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading