Sitede Ara

Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah kimdir? Kuveyt Emiri neden öldü?

Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah kimdir? Kuveyt Emiri neden öldü?

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah hayatını kaybetti. 86 yaşında olan Kuveyt Emiri bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Peki Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah kimdir? Kuveyt Emiri neden öldü?

Genel

23.01.2024, 21:51

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah yaşamını yitirdiği duyuruldu. 

Makul duruşu yürekleri yaktı! En acı cenaze namazı: İmam baba oğluna son vazifesini yaptı! Makul duruşu yürekleri yaktı! En acı cenaze namazı: İmam baba... Haberi Görüntüle

ŞEYH NEVVAF EL-AHMED EL-CEBİR ES-SABAH NEDEN ÖLDÜ?

Yaşlılığa bağlı bazı sağlık sorunları yaşadığı belirtilen Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah hayatını kaybetti.

Tek mesajla hayatının şokunu yaşadı! Biriktirdiği tüm parası yok oldu Tek mesajla hayatının şokunu yaşadı! Biriktirdiği tüm parası yok oldu Haberi Görüntüle

ŞEYH NEVVAF EL-AHMED EL-CEBİR ES-SABAH KİMDİR?

Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el Cabir el Sabah'ın 91 yaşında ölmesinin ardından yerine Nevvaf el Ahmed el Cabir es Sabah, Kuveyt'in yeni Emiri olmuştu.

Şeyh Nevaf el-Ahmet el-Cabir es-Sabah, 25 Haziran 1937 tarihinde Kuveyt’te dünyaya geldi. Kuveyt‘in onuncu emiri şeyh Ahmed el-Cabir elSabah'ın oğludur.  Annesinin adı Yamama’dır.

Üniversite eğitimini Birleşik Krallık'ta tamamladı.

Nevaf el-Ahmet el-Cabir es-Sabah, 25 yaşındayken 21 Şubat 1962'de Kuveyt’in bir şehri olan Hevalli valisi olarak atanarak ilk devlet görevine başladı.

1988 yılında savunma bakanlığına atandı.

1978-1988 ve 2003-2006 olmak üzere iki defa İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Nevaf el-Ahmet el-Cabir es-Sabah, 29 Eylül 2020 tarihinde üvey kardeşi ve önceki Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir el-Sabah’ın ölümü üzerine veliaht prens olarak Kuveyt Devleti Emiri olarak tahta geçti. Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ı Veliaht tayin etti.

Ahmed, Faysal, Abdullah, Sheika adlarında 4 çocuğu vardır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading