Sitede Ara

Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah kimdir? Kuveyt Emiri neden öldü?

Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah kimdir? Kuveyt Emiri neden öldü?

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah hayatını kaybetti. 86 yaşında olan Kuveyt Emiri bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Peki Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah kimdir? Kuveyt Emiri neden öldü?

Genel

23.01.2024, 21:51

Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah yaşamını yitirdiği duyuruldu. 

Kübra Aykut neden intihar etti? Kübra Aykut neden öldü? Kübra Aykut neden intihar etti? Kübra Aykut neden öldü? Haberi Görüntüle

ŞEYH NEVVAF EL-AHMED EL-CEBİR ES-SABAH NEDEN ÖLDÜ?

Yaşlılığa bağlı bazı sağlık sorunları yaşadığı belirtilen Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah hayatını kaybetti.

Mağaradan fosil değil insan çıktı! 188 yaşında olduğu iddia edilen esrarengiz adamın gizemi ne? Mağaradan fosil değil insan çıktı! 188 yaşında olduğu iddia edilen... Haberi Görüntüle

ŞEYH NEVVAF EL-AHMED EL-CEBİR ES-SABAH KİMDİR?

Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el Cabir el Sabah'ın 91 yaşında ölmesinin ardından yerine Nevvaf el Ahmed el Cabir es Sabah, Kuveyt'in yeni Emiri olmuştu.

Şeyh Nevaf el-Ahmet el-Cabir es-Sabah, 25 Haziran 1937 tarihinde Kuveyt’te dünyaya geldi. Kuveyt‘in onuncu emiri şeyh Ahmed el-Cabir elSabah'ın oğludur.  Annesinin adı Yamama’dır.

Üniversite eğitimini Birleşik Krallık'ta tamamladı.

Nevaf el-Ahmet el-Cabir es-Sabah, 25 yaşındayken 21 Şubat 1962'de Kuveyt’in bir şehri olan Hevalli valisi olarak atanarak ilk devlet görevine başladı.

1988 yılında savunma bakanlığına atandı.

1978-1988 ve 2003-2006 olmak üzere iki defa İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.

Nevaf el-Ahmet el-Cabir es-Sabah, 29 Eylül 2020 tarihinde üvey kardeşi ve önceki Kuveyt Emiri Sabah el-Ahmed el-Cabir el-Sabah’ın ölümü üzerine veliaht prens olarak Kuveyt Devleti Emiri olarak tahta geçti. Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ı Veliaht tayin etti.

Ahmed, Faysal, Abdullah, Sheika adlarında 4 çocuğu vardır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading