Sistem sil baştan değişti! Miras paylaşımı, tapu işlemleri ve hisseli satışlarda yeni dönem!

Sistem sil baştan değişti! Miras paylaşımı, tapu işlemleri ve hisseli satışlarda yeni dönem!

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı işlemlerinde yapılan değişiklik bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Buna göre, mirasın eşit paylaşılması zorunluluğu tamamen kaldırılmış oldu.   

Genel

27.09.2024, 18:00

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı ile ilgili çok sayıda işlemde değişikliğe gidildi. Düzenleme hisseli taşınmazların satışını da yeniden düzenledi.

Başkentte kan donduran cinayet! Eşini elektronik kelepçeliyken katletti! Başkentte kan donduran cinayet! Eşini elektronik kelepçeliyken katletti! Haberi Görüntüle

MİRASIN EŞİT BİR ŞEKİLDE PAYLAŞILMASI KALKTI 

Yürürlüğe giren düzenlemeye göre, daha önce mirasın eşit şekilde paylaştırılması zorunluluğu kaldırıldı.Aile içerisinde gayrimenkullerin devredilmesine ilişkin işlemlerde noter onayı iptal edildi, yeni düzenlemeyle aile arasında yazılı anlaşmalar yapılarak devir işlemleri gerçekleştirilebilecek.

Öğrencilerin merakla beklediği  sınav takvimi açıklandı! 2024-2025 AÖF Akademik Takvimi belli oldu Öğrencilerin merakla beklediği sınav takvimi açıklandı! 2024-2025 AÖF Akademik Takvimi... Haberi Görüntüle

HİSSEDARLAR VEKALET VEREREK MUAF OLABİLİRLER 

Ayrıca, hisseli bir taşınmazın satışı için tüm hissedarların ortak kararı ve işlemlere doğrudan katılımı zorunlu hale geldi. Söz konusu işlemde hissedarlar avukatına vekalet vererek bizzat katılma zorunluluğundan muaf olabilecek.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading