Son dakika! Adana'da deprem: 5 büyüklüğündeki sarsıntı vatandaşı sokaklara döktü! İşte AFAD açıklaması

Son dakika! Adana'da deprem: 5 büyüklüğündeki sarsıntı vatandaşı sokaklara döktü! İşte AFAD açıklaması

Kahramanmaraş ve Malatya'da son günlerde ardı ardına yaşanan depremlerin ardından bu kez Adana sallandı. 5 büyüklüğündeki deprem vatandaşları sokaklara döktü.   

Genel

27.10.2024, 20:40

Adana'da meydana gelen sarsıntı yürekleri ağza getirdi. Saat 20:07'de Kozan merkezli kırılma, 5 büyüklüğünde depreme yol açtı.

Başta Feke, Saimbeyli, Sumbas ve Kozan olmak üzere Adana merkez ve çevre ilçelerde hissedilen sarsıntı vatandaşları sokağa döktü. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depreme ilişkin yayınladığı raporda kırılmanın kilometre derinlikte meydana geldiğini bildirdi.

AFAD depremin merkez üssünü bu haritayla duyurdu.

Adana'yı etkileyen son depremin Karaisalı-Karsantı Fay Zonu'ndan kaynaklandığı sanılıyor. AFAD sözkonusu fay hattına ilişkin şu bilgileri veriyor:

Adana havazsı kuzeyinde, Ecemiş koridorunun güneyinde, Karaisalı-Karsantı arasında, değişik boyutlarda ve doğrultulara sahip çok sayıda kırık Karaisalı-Karsantı fay zonu adı altında incelenmiştir (Şaroğlu vd. 1987). Fay zonunda, KD-GB ve D-B olmak üzere iki egemen doğrultulu fay yer almaktadır.

Fay, Nergizlik (Karaisalı kuzeyi)-Karakütük köyleri arasında, 20 km'lik kesiminde çok belirgindir. Fay, K45D doğrultuludur.

Morfolojik verilere göre fayın bu parçası sol yönlü doğrultu atımlı karakterdedir. Bu parçanın 10 km güneybatısında, 2-2.5 km uzunlukta aynı doğrultulu birkaç fay daha yer almaktadır. Bu bölümde, Alt-Orta Miyosen yaşlı kireçtaşlarını kesen fay sol yönlüdür.

Bu fay zonunun KD'sunda 19 km uzunlukta ve K85D gidişli diğer önemli bir fay yer almaktadır. Morfolojik veriler, bu fayın sağ yönlü doğrultu atımlı fay olduğunu göstermektedir.

Ayrıca, Karaisalı-Karsantı fay zonu ile Adana-İmamoğlu arasında, çok geniş bir alanda dağılım gösteren küçük boyutlarda KD-GB genel gidişli faylar bulunmaktadır.

İŞTE DEPREM ÂNI...

Osmaniye, Gaziantep ve Kayseri'de de hissedilen deprem vatandaşları sokağa döktü. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, deprem sonrası yaptığı ilk değerlendirmede "İlimizde şu an için bir olumsuzluk yok, taramalarımız sürüyor" ifadesini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Atilla Diş

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading