Sürücü belgesi yenileyecekler dikkat! O yaştakiler için sınırlamalar geldi

Sürücü belgesi yenileyecekler dikkat! O yaştakiler için sınırlamalar geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ticari araç sürücülerinin yaş sınırları hakkında güncelleme yaptı. 2023 yılında yürürülüğe giren yasayla, 2024 yılının sonuna kadar olacak ticari araç sürücülerinin yaş sınırılarınıda belirliyor.  

Genel

14.10.2024, 14:46

Bu karar pademi sonrası artan ticari faaliyetleri düzenlemek amacıyla uygulandı. Diğer taraftan ticari taşımacılık yapan sürücüler için meslek yeterlilik belgesi zorunluluğu hala devam ediyor. Bu düzenleme ardından yaş sınırını aşan sürücüler fiziksel değil, artık profesyonel yeterliliklerini de korumaları gerektiği belirtiliyor.

Futbol dünyası şokta! Genç futbolcu yanarak can verdi Futbol dünyası şokta! Genç futbolcu yanarak can verdi Haberi Görüntüle

65 YAŞ GRUBU DİKKAT!

Bu kararlarla birlikte 65 yaş üstü sürücüler için ek düzenlemeler geldi. Bu yaş grubunda olan sürücüler her üç yılda bir ehliyetlerini yenileyecekler. 

Kanlı aile tartışması! Damat tüm aileye bıçakla saldırdı: 2 ölü 2 yaralı! Kanlı aile tartışması! Damat tüm aileye bıçakla saldırdı: 2 ölü... Haberi Görüntüle

80 YAŞ GRUBUNU İLGİLENDİRİYOR

Bir diğer grup olan 80 yaşındaki sürücüler için ise bu yenileme süresi iki yıla düşürüldü. Ek olarak daha sık sağlık kontrolleri ile sürüş yeterliliği testleri yapılması zorunlu hale geldi. Bu önlemler sayesinde yaşlı sürücülerin ve trafikteki diğer bireylerin güvenliği korunacak. Potansiyel açıdan risk en aza inmiş duruma gelecek. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Tolga Çolak

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading