Umudun adı Melike! 222 saat sonra enkaz altından çıkarılmıştı: Bir parmak boşlukta gelen mucize

Umudun adı Melike! 222 saat sonra enkaz altından çıkarılmıştı: Bir parmak boşlukta gelen mucize

6 Şubat'ta Türkiye'yi peş peşe vuran depremler 11 ili yıkarken, saniyelerle yarışan kurtarma ekipleri de enkaz altına kalanlara yardım eli uzatarak adete onlara ikinci bir şans verdi. Arama kurtarma faaliyetlerine damga vuran 222 saat sonra gelen mucize hala hafızalardaki yerini koruyor. 

Genel

07.02.2024, 12:09

Depremin 222. saatinde göçük altında kalan vatandaşlarımız için umutlar tek tek tükenirken enkaz altından gelen "imdat" sesi arama kurtarma ekiplerinin içine umut tohumları ekti. 15 şubat sabahı 4 arkadaşıyla enkazda kepçeyle blokları kaldırma çalışması yaparken bir ses alan Hasan Kılıç, “Hemen kepçenin çalışmasını durdurdum. Sesi aldığım bölümden enkazın içine girdiğimde Melike’nin sesini daha net aldım ve iletişim kurduk." dedi.

24, 25, 26 Eylül Bartın'da okullar tatil mi? Eğitime sel arası gelecek mi? 24, 25, 26 Eylül Bartın'da okullar tatil mi? Eğitime sel... Haberi Görüntüle

"SOL AYAĞI SIKIŞMIŞTI"

"Sevinçle arkadaşlarımızla birbirimize sarılarak kucaklaştık. Hızlıca sağlık ekiplerine haber verdik" diyen Kılıç, "Bütün ekibimiz enkaz alanına koştu. Melike’nin üzerinde büyük bir beton bloğu vardı ve sol ayağı bir kanepenin altına sıkışmıştı. Sadece nefes alabileceği kadar bir boşluk vardı” ifadelerini kullandı.

Son dakika! Ümraniye'de polisin silahını gasp edip ateş açtı: 1'i ağır 2 yaralı Son dakika! Ümraniye'de polisin silahını gasp edip ateş açtı: 1'i... Haberi Görüntüle

"222 SAAT BİZİ BEKLEDİ"

“Yüzünün üzerinde yatar halde 222 saat enkaz altında bizim onu kurtarmamızı beklemişti." diyen Kılıç, "Eldivenimi çıkarıp ayaklarına ve parmaklarına dokundum ve o da elimin sıcaklığını hissettiğini belirtti. 10 güne yakın bir süre enkazda hareketsiz kalmasına rağmen durumu ve enerjisi iyi gözüküyordu. Başta İNDAK ekibimiz, UMKE ekibi, askerler, vatandaşlarımız, haber kanalları, enkaz alanını doldurmuştu." dedi.

Yeşil ulaşım için hedef sıfır emisyon! Bakan Uraloğlu açıkladı: Yılda 60 milyon TL tasarruf sağlayacak! Yeşil ulaşım için hedef sıfır emisyon! Bakan Uraloğlu açıkladı: Yılda... Haberi Görüntüle

"MUCİZENİN ADI MELİKE"

Sözlerine devam eden Kılıç, "Canlı haberi alındığı için büyük bir sevinç vardı. Ambulansa kadar koridor oluşturarak kendisini taşıdık ve hastaneye kaldırıldı. Kurtarma işi bir ekip işidir. Melike İmamoğlu’nun kurtarılışı tüm İNDAK ekibinin ve bizimle birlikte çalışan herkesin başarısıdır. Buradaki en büyük rol ise Melike'nindir. Ekip olarak biz kendisini 'Mucize' olarak adlandırdık." şeklinde konuşu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading