Yandex Metrica

Sitede Ara

Üsküdar Belediyesi nasıl görmez? Üsküdar Yeni Valide Camii silüetini bozan binaya tepki yağdı!

Üsküdar Belediyesi nasıl görmez? Üsküdar Yeni Valide Camii silüetini bozan binaya tepki yağdı!

İstanbul'daki en önemli tarihi yerleşmelerinden biri olan Üsküdar'da tarihi yapılar dikkate alınmadan dokuları bozan çalışmalar yapılıyor. Üsküdar Yeni Valide Camii'nin hemen yanında yükselmeye başlayan üç katlı bina görenleri şaşırttı. 

Genel

05.09.2024, 14:11

31 Mart yerel seçimleri ile birlikte AK Parti'den CHP'ye geçen Üsküdar Belediyesi imar planlamasıyla tarihi yapılara zarar vermeye devam ediyor. Son olarak Üsküdar Yeni Valide Camii'nin hemen yanında yapımına başlanan bina bunu yeniden gözler önüne serdi. 

İstanbul'un göz bebeği semtler arasında yer alan Üsküdar;  külliye, cami, hamam ve çeşme gibi yapıları, sarayları, yalıları ve köşkleri en çok dikkat çeken ilçeler arasında yer alıyor. Semtte yapılacak her bir yapının diğer tarihi yapıların dokusunu bozmaması için özenle çalışılması ve gerekli kurumlardan onay alması gerekiyor. Ancak CHP'li Üsküdar Belediyesi bu konuda yeterli özeni göstermiyor.

Üsküdar Yeni Valide Camii silüetini bozan binaya nasıl izin verdiği tartışmalara neden olurken belediyenin tarihi yapıları önemsemediği bir kez daha daha gözler önüne serildi. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading