Ustalar için belgelendirme dönemi başlıyor: İnşaat izni artık şarta bağlandı!

Ustalar için belgelendirme dönemi başlıyor: İnşaat izni artık şarta bağlandı!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin ardından inşaat süreçlerine ilişkin önemli düzenlemeler getirildi. Artık yapım işlerinde çalışacak ustaların e-Devlet Kapısı'ndan "Şantiye-M Sistemi"ne kaydolması ve 5 yılda bir kaydını yenilemesi zorunlu olacak.

Genel

11.10.2024, 17:00

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni düzenleme, inşaat sektöründe önemli değişikliklere yol açacak. Ustalar, e-Devlet üzerinden "Şantiye-M Sistemi"ne kayıt yaptıracak ve bu kaydı her beş yılda bir yenilemek zorunda olacak. 

Vatandaşın zamanı kıymetli! Bakan Uraloğlu güzel haberi verdi : 2 saatlik yol 55 dakikaya düşüyor Vatandaşın zamanı kıymetli! Bakan Uraloğlu güzel haberi verdi : 2... Haberi Görüntüle

AMAÇ YAPI DENETİMİNİ ARTTIRMAK 

Yapı müteahhitleri ve şantiye şefleri için inşaat ve tesisat işlerinde yetki belgesi alma zorunluluğu getirilecek. Bu adımlar, yapı güvenliğini artırmayı amaçlıyor. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektöründeki belgelendirme sürecinin yapı sağlamlığına olumlu katkı sağlayacağını vurguladı. 

Boğazların korkusuz muhafızları görevinin başında! 200 operasyonla 861 kişiyi kurtardılar Boğazların korkusuz muhafızları görevinin başında! 200 operasyonla 861 kişiyi kurtardılar Haberi Görüntüle

YAPTIĞIN İŞİ BELGELENDİRECEKSİN 

Özellikle taşıyıcı sistemleri destekleyen ağır iş kollarında çalışan ustaların belgelendirilmesi gerektiğini ifade eden Tellioğlu, bu uygulamanın yapı güvenliğini artırma adına önemli bir adım olduğunu belirtti. 

Yolcular hayretle izledi! Bursa'da toplu taşımada korku dolu anlar! Yolcular hayretle izledi! Bursa'da toplu taşımada korku dolu anlar! Haberi Görüntüle

HERKES KONUYA HAKİM OLACAK 

Tellioğlu, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu ve yapı güvenliğinin hayati önem taşıdığını hatırlatarak şunları kaydetti: "Sadece sorumluluğu yükleniciye, müteahhide ve mimara atmakla olmaz. Bir inşaat sürecinin paydaşları var. Proje çizen mühendis, mimar, ruhsat veren belediye, işi yürüten müteahhit, çalışan usta​, malzeme veren betoncu, demir tedarikçisi, hepsi bu sürecin bir parçası. Bu nedenle herkesin konuyla ilgili yeterliliklere sahip olması büyük önem arz ediyor." şeklinde konuştu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hüseyin Can Yosuntaş

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading