Yandex Metrica

Zorluklara rağmen başardı! Depremden sağ kurtuldu, LGS'de Türkiye birincisi oldu!

Zorluklara rağmen başardı! Depremden sağ kurtuldu, LGS'de Türkiye birincisi oldu!

Kahramanmaraş merkezli depremlere Ebrar Siteleri’nde yakalanan Efe Talha Palabıyık, yaşadığı travmalara ve tüm zorluklara rağmen LGS’de tam puan alarak birinci oldu. Efe Palabıyık,"Kendime ders çalışmayı ve Türkiye birincisi olmayı hedef koydum." dedi.

Genel

29.06.2024, 18:37

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve bin 400 kişiye mezar olan 22 bloklu Ebrar Siteleri’nde, yıkılmayan nadir bloklar arasında yer alan T Blok’ta ailesi ile depreme yakalanan Efe Talha Palabıyık, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında Türkiye birincisi olmayı başardı.

Zorluklara rağmen başardı! Depremden sağ kurtuldu, LGS'de Türkiye birincisi oldu! Zorluklara rağmen başardı! Depremden sağ kurtuldu, LGS'de Türkiye birincisi oldu! Haberi Görüntüle

LGS'DE BİRİNCİ OLDU 

Efe Palabıyık, 6 Şubat depremlerinde birçok yakın akrabasını kaybetti ve büyük bir travma yaşadı. Ancak eğitim hayatının bu süreçten olumsuz etkilenmemesi için yoğun bir çalışma programına giren Efe LGS’de tam puan alarak ailesini ve öğretmenlerini gururlandırdı.

Araç kağıt gibi ezildi! TAG Otoyolu'nda zincirleme kaza: Ölü ve yaralılar var! Araç kağıt gibi ezildi! TAG Otoyolu'nda zincirleme kaza: Ölü ve... Haberi Görüntüle

"HEDEFİM SORULARIN HEPSİNİ DOĞRU ÇÖZMEKTİ"

LGS Türkiye birincisi depremzede Efe Talha Palabıyık, yaşadığı zor süreci şu sözlerle ifade etti; 

"Depremde yaşadıklarımızdan sonra rehber öğretmenlerimin yardımları ile bu süreci atlattım. Kendime ders çalışmayı ve Türkiye birincisi olmayı hedef koydum. Allah’ın izni ile de birinci oldum. Sınava girerken hedefim soruların tamamına doğru cevap vermekti. Stres yaşadım ama sözel bölüme girdikten sonra bu stres gitti. Bundan sonraki hedeflerimde de İstanbul’da tercih edeceğim okullarda başarılar elde etmek var."

Yazın sıcağına aldanmayın! Meteorolojiden 10 il sarı kodlu uyarı! İşte 1 Temmuz 2024 Hava durumu raporu... Yazın sıcağına aldanmayın! Meteorolojiden 10 il sarı kodlu uyarı! İşte... Haberi Görüntüle

"ÇOK GURURLUYUM"

Anne Fatma Palabıyık, oğlunun başarısından duyduğu gururu, "Şu an çok gururluyum, güzel duygular içerisindeyiz. Sayılı kişiler içerisinde benim oğlum da var. Oğlum çok zor şartlarda, okulunun desteği ile bu başarıyı gerçekleştirdi." sözleriyle ifade etti. 

Yunus Emre Ortaokulu Müdürü Osman Gündoğan da, öğrencisi Efe Talha’nın başarısından duyduğu memnuniyeti, "Efe Talha’yı, annesini ve öğretmenlerini kutluyorum. Tam puan aldı, birinci oldu, bizler de gururlandık." dedi.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Genel


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading