Gıda teröristleri insan sağlığıyla oynamaya devam ediyor: 17 üründe cinsel güç artırıcı yasaklı ilaç bulundu!

Gıda teröristleri insan sağlığıyla oynamaya devam ediyor: 17 üründe cinsel güç artırıcı yasaklı ilaç bulundu!

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2 Ekim'de açıklamış olduğu taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesi dahilinde 17 farklı üründe ktidarsızlık ve cinsel fonksiyon bozukluklarının tedavisinde kullanılan 'Sildenafil' ve 'Tadalafil' adlı etken maddelerin kullanıldığı tespit edildi. İşte o ürünler....

Gündem

14.10.2024, 14:09

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2 Ekim tarihinde taklit ve tağşiş yapılan gıdalar listesini kamuoyu ile paylaştı. Paylaşılan liste kapsamında her gün farklı bir detay ortaya çıkmaya devam ediyor. Birçok konuda şoka uğramamıza sebebiyet verilen listede bir skandal daha belirlendi. Listenin içerisinde bulunan 17 farklı üründe cinsel güç artırıcı ilaçlarda kullanılan etken maddelerin kullanıldığı tespit edildi.

Ortaya çıkarılan ürünlerde satışı yasaklanan etken maddeleri; 'sildenafil' ve 'tadalafil' kullanıldığı belirlendi. Bu ilaçlar, normal şartlar altında iktidarsızlık ve cinsel fonksiyon bozukluklarının tedavisi görenlerin özel reçeteler dahilinden alınan ilaçlar olduğu öğrenildi.

Büyük tehlikeleri içinde barında 'sildenafil'; baş ağrısı, baş dönmesi, uyku güçlüğü, nefes darlığında artma, görmede bulanıklaşma, mide yanması, yüzde aşırı kızarıklık, burun akıntısı, burun kanaması ve ışığa karşı hassasiyet gibi rahatsızlıklara yol açabiliyor. Öte yandan yüksek dozda alındığında inmelere ve hatta ölüme bile götürebilir.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; tehlikeli olduğu arz edilen 'sildenafil' ve 'tadalafil'  ilacının etkisindeki paylaşılan liste kapsamında bitkisel karışımlı çikolata, ginsengli bonbon şeker ve şokolat, bitki suyu katkılı enerji içecekleri, 150 ve 250 ml bazı enerji içecekleri, epimedyumlu ginsengli fındıklı cezeryede olduğu görüldü.

Küçükçekmece'de yer alan bir işletmede 15 gr şase formunda bir balın içinde bile çıktığı aktarıldı. Öte yandan efervesan tablet, padişah macunu, mesir macunu, bitkisel karışımlı macun, ballı bitki macun ve epimedyumlu bitkisel macun gibi ürünler içerisinde de etken maddenin olduğu belirlendi.

Bununla birlikte gıda teröristleri, bazı içecek ürünlerini adı belirlenemeyen farklı ilaç etken maddelerininde kullandığı tespit edildi.

Aromalı, kahve aromalı, vişne aromalı gazlı gazsız içecekler, ginsengli karışık vitaminli meyve aromalı, bitki karışımlı gazlı gazsız içeceklerin yanı sıra siyah çay, karışık bitki çayı, kahve, bitki karışımlı kahve ve karışık bitki tozlarında da ilaç etken maddesi bulundu.

Bu ürünlerinin üretim yerleri ise dikkat çekti. Çok sayıda ürünün İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Bursa, Ankara ve Kocaeli gibi büyükşehirlerdeki firmalarda üretildiği tespit edildi.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından uzmanlardan uyarılar geldi. Uzmanlar tüketicilerin bu ürünlerin yol açtığı rahatsızlıkların oluşabilmesi durumuna karşılık içerisinden etken maddesi olabileceğini ve kullanılmamaları gerektiğini dektare etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading