Yandex Metrica

Sitede Ara

Gizemli uzay aracı: 600 kilometre ötede dünyanın yörüngesine bilinmeyen bir cisim bıraktı

Gizemli uzay aracı: 600 kilometre ötede dünyanın yörüngesine bilinmeyen bir cisim bıraktı

Çin'in gizli uzay uçağı, 600 km yukarıdaki Dünya'nın yörüngesine tanımlanamayan bir cisim fırlattı. Amerikan uzay ekipleri bunu keşfetti. Şu anda bu bilinmeyen nesnenin ne olduğuna dair bir bilgi yok.

Dünya

10.06.2024, 11:14

Çin'in uzaydaki şüpheli faaliyetlerinin artmasıyla birlikte, dünyanın önünde yeni bir tehdit türü daha artıyor. Uzay gelecekte yeni bir savaş alanı olarak hazırlanıyor. Altı ay önce Çin, alçak Dünya yörüngesinde dönen yeniden kullanılabilir gizemli uzay uçağı Shenlong'u uzaya gönderdi. 

Şimdi bu uzay aracı Dünya'dan 600 kilometre uzakta şüpheli bir nesneyi serbest bıraktı. Bu bilinmeyen nesnenin ne olduğuna dair henüz bir bilgi yok. Bu bilinmeyen cisim, 25 Mayıs'ta ABD Uzay Kuvvetleri'nin farkındalık ekipleri tarafından tespit edilen Çin gizli uçağından çıkmıştı. Nesne 59884 olarak adlandırıldı. O zamandan beri yaklaşık 600 km yükseklikte bir uzay aracı gibi Dünya'nın etrafında dönüyor.

Fransa'da gözaltına alınmıştı: Telegram'ın kurucusu Durov hakkında karar çıktı Fransa'da gözaltına alınmıştı: Telegram'ın kurucusu Durov hakkında karar çıktı Haberi Görüntüle

DÜNYA YÖRÜNGESİNE NE BIRAKTI?

Harvard-Smithsonium Astrofizik Merkezi'nden gökbilimci Jonathan McDowell, South China Morning Post'a şüpheli nesnenin uzay aracından ayrıldıktan sonra herhangi bir şaşırtıcı hareket yapmadığını söyledi. McDowell bunun işlevsiz bir donanım parçası olabileceğini söyledi.

Kanadalı gökbilimci Scott Tilley, nesnenin ve uzay aracının piyasaya sürülmesinden bu yana herhangi bir yeni sinyal yaymadığını söyledi. Scott amatör bir gökbilimcidir. NASA'nın uzun süredir kayıp olan uydusunu bulmasına yardım etti.

Çin, Shenlong uzay aracının boyutu ve yetenekleri hakkında çok az bilgi verdi. ABD askeri uzay uçağı X-37B'ye eşdeğer görülüyor. Shenlong, 2020 yılında sadece iki gün süren ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Ağustos 2022'de 9 ay süren ikinci görevine çıktı. 

İsrail televizyonunda skandal görüntü: Tecavüzcü askeri 'kahraman' ilan ettiler İsrail televizyonunda skandal görüntü: Tecavüzcü askeri 'kahraman' ilan ettiler Haberi Görüntüle

BU ÜÇÜNCÜ UÇUŞ

Bu görev sırasında uzay aracının bir alt uyduyu fırlattığı ve onu yeniden yakaladığı bildirildi. Bu, Shenlong'un 14 Aralık 2023'te Gobi Çölü'ndeki Jiuquan Uydu Fırlatma Merkezi'nden havalanan üçüncü uçuşu.

Uzay gözlemcileri, Shenlong'un Aralık ayındaki üçüncü fırlatmasından bu yana Dünya'nın yörüngesinde en az beş nesne bıraktığını bildirdi. Bunlardan ikisi, uçak gibi radyo sinyalleri yaydıkları için uydu olarak kabul edildi. Bu görev hakkında fazla bilgi yok. Ocak ayının sonlarında uzay aracı yörüngesini 300 km'den 600 km'ye çıkardı ve şu anda olduğu yerde.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading