Yandex Metrica

Gizli bombardıman uçakları Çin'in dibine konuşlandırıldı: Operasyon hazırlığı!

Gizli bombardıman uçakları Çin'in dibine konuşlandırıldı: Operasyon hazırlığı!

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait iki adet B-2 Spirit gizli bombardıman uçağı, Avustralya konuşlandırdı. Çin'e 6.074 km'de bulunan Queensland eyaletindeki üsse iniş yapan bombardıman uçakları operasyon hazırlığına başladı.

Dünya

19.08.2024, 12:17

ABD Hava Kuvvetleri'ne ait iki adet B-2  Spirit gizli bombardıman uçağı, Avustralya’nın Queensland eyaletindeki Ipswich’in 5 mil güneybatısına iniş yaptı. Amberley’deki Royal Australian Air Force Üssü’nden Çin'e 6.074 kilometredeki bölgeye konuşlandırılan bu etkileyici uçakların operasyon hazırlığı yaptığı bildirildi fakat görev hakkında daha fazla ayrıntı verilmedi.

Gizli bombardıman uçakları iki gün önce bir Bomber Task Force [BTF] görevinin parçası olarak konuşlandırıldı. Hava kuvvetleri mensupları ve destek ekipmanları, her ikisi de Missouri’deki Whiteman Hava Kuvvetleri Üssü’nde bulunan 509. Bombardıman Filosu ve 131. Bombardıman Filosu’ndan geldi.

Kardeş ülke ile dev enerji anlaşması! Ticari hedefler iki katına çıkacak! Kardeş ülke ile dev enerji anlaşması! Ticari hedefler iki katına... Haberi Görüntüle

OPERASYON HAZIRLIĞINDA

Öte yandan Güney Asya ülkesi Avustralya’daki görev, müttefikler, ortaklar ve ortak kuvvetlerle Pasifik Hava Kuvvetleri eğitimini ve kurallara dayalı uluslararası düzeni desteklemek için stratejik caydırma çabalarını destekliyor. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Pasifik Hava Kuvvetleri basın ofisi, “ABD stratejik bombardıman uçakları, ABD’nin denizaşırı ve kıtasal konumlarından geniş bir yelpazede, büyük bir operasyonel dayanıklılıkla Hint-Pasifik bölgesinde faaliyet gösterebilir” ifadelerini kullandı.

Putin'den doğalgaz açıklaması: Türkiye'ye ihracat artabilir Putin'den doğalgaz açıklaması: Türkiye'ye ihracat artabilir Haberi Görüntüle

B-2 SPİRİT BOMBARDIMAN UÇAĞININ ÖZELLİKLERİ

ABD merkezli Northrop Grumman tarafından geliştirilen B-2 Spirit bombardıman uçakları, stratejik bir gizli bombardıman uçağıdır. Yoğun uçaksavar savunmalarını delmek ve hem konvansiyonel hem de nükleer yükler taşımak üzere tasarlanmıştır. Uçağın benzersiz uçan kanat tasarımı, düşük radar imzasına katkıda bulunarak onu dünyadaki en gelişmiş ve yakalanması zor bombardıman uçaklarından biri yapar.

B-2 Spirit’in kanat açıklığı 172 fit [52,4 metre] ve uzunluğu 69 fit [21 metre]’dir. Yüksekliği 17 fit [5,18 metre]’dir ve maksimum kalkış ağırlığı yaklaşık 336.500 pound [152.634 kilogram]’dır. Uçağın tasarımı aerodinamik verimliliği ve gizlilik yeteneklerini vurgular. 

Habere Tepki Ver

0

0

2

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading