Google açıkladı: Aramada olmayacak! Onu da hayatımızdan sildi!

Google açıkladı: Aramada olmayacak! Onu da hayatımızdan sildi!

Google, 21 Kasım sonrasında herhangi bir web sitesinde arama yaptığınızda sizlere verilen arama kriterleri arasında yer almayacağını açıkladı.

Gündem

22.10.2024, 17:32

Eylül 2014'ten bu yana faaliyette olan bu arama kutusu, bir web sayfasındaki içeriklere doğrudan Google sonuçları üzerinden ulaşmayı son derece pratik hale getiriyor.

Örneğin arama kutusuna Youtube yazarsanız sonuçlarda Youtube'un altında Google üzerinden sadece bu sitede arama yapmanızı sağlayacak bir kutu beliriyordu.

Google, 21 Kasım 2024 tarihi itibariyle, kullanıcıların belirli bir web sitesi içinde arama yapmalarını sağlayan özelliği kaldıracağını duyurdu. Bu değişiklik, küresel ölçekte ve tüm dillerde geçerli olacak. Şirket, bu kararın arkasında kullanıcıların bu özelliği artık daha az tercih etmesi olduğunu belirtirken, arama deneyimini sadeleştirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Kullanıcıların daha akıcı bir deneyim yaşaması için sürekli olarak yenilikler üzerinde çalıştıkları da ifade edildi. Bu durum, internet kullanıcılarının bilgiye ulaşımında yeni bir dönemin başlangıcı olacak.

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Gündem


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading